Odgovorno s hrano

ŠOLSKI ZELIŠČNI VRT

Dodano: 2014-05-15 08:21:32
Vrt ni velik, a ima dušo.
Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje vzgajamo in negujemo šolski vrt že vrsto let. Pridelana zelišča in dišavnice pa oplemenitijo jedi in napitke, ki nastajajo pri praktičenm pouku kuharstva in strežbe.

Živeti s koščkom narave sredi mesta je velik privilegij. Šolski notranji atrij ponuja to možnost in tam se dobro počutimo, ker skrbimo, da je vedno urejen. Tudi zato že dolgo časa dijaki vzgajajo in negujejo zelišča in dišavnice, ki jih uporabljajo pri pouku. Obenem se navajajo na lažja vrtna opravila in skrbijo za okolje. Vse to pa ozavešča mladostnike in odrasle k odgovornemu ravnanju v ožjem in širšem okolju. Samooskrba s hrano, pa kakršnakoli že je glede na možnosti, je edina prava pot v prihodnje.

 

koordinatorici Ekošole:

Nataša Kamerički, mag. Natali Borinc

Dišavnice se že bahajo v svoji lepoti.
Sivka v družbi mačeh.
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih