Odgovorno s hrano

VRTNARJENJE NA POŠ SVIBNO

Dodano: 2015-06-16 11:23:16
Radi vrtnarimo in opazujemo kako iz drobnega semena zraste pridelek, katerega uporabimo pri hrani ali pijači.

Z vrtnarjenjem smo začeli v mesecu februarju, ko smo v korita posejali semena bazilike, peteršilja, rukole, buč, paradižnikov, kumar, astre, tagetis in kapucinke. Korita smo postavili na okenske police, za njih skrbeli, jih zalivali in opazovali.   

Med tem časom, ko so semena kalila, smo narisali načrt zasaditve v visoki gredi z našimi posevki, kjer smo upoštevali dobre sosede in kolobarjenje. Nato smo konec aprila v visoko gredo posadili in posejali rdečo redkvico, korenje, solato, rdečo peso in posadili sadike iz korita. Posadili smo tudi fižol, ki so ga učenci opazovali v kozarcih pri pouku za opazovanje postopka kaljenja.

Pobrali smo že meliso na zeliščnem vrtu in skuhali 9-10 litrov sirupa, ki smo ga pili čez dan v šoli.  

Na dan zemlje smo očistili zelišča na zeliščni gredi. Porezali smo olesenele dele rastlin, jih opleli in privezali k opori.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih