Odgovorno s hrano

USPEŠNE ZBIRALNE AKCIJE NA OŠ ANTONA AŠKERCA RIMSKE TOPLICE

Dodano: 2017-03-08 08:11:36
4. RAZRED - zmagovalni razred na razredni stopnji
V okviru ekoprojekta v OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice tudi letos poteka več zbiralnih akcij. Zbiramo plastične pokrovčke, odpadle tonerje in kartuše, baterije ter papir in tako nadaljujemo s sodelovanjem z lokalnim podjetjem in humanitarnim društvom.

V okviru eko projekta v OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice tudi letos poteka več zbiralnih akcij.

Učenci in učitelji že vrsto leto sodelujemo v humanitarni akciji zbiranja plastičnih pokrovčkov z odpadnih plastenk ter tako pomagamo društvu VESELE NOGICE, ki si prizadeva pridobiti dodatna sredstva za pomoč otrokom z zaostankom v razvoju na različnih področjih. V prvi polovici leta smo tako zbrali 239 kg pokrovčkov.

Zelo uspešni smo tudi pri zbiranju odpadnih baterij, kar 2566 kom smo jih zbrali, poleg tega tudi 52 kartuš in 31 tonerjev, kar bomo oddali podjetjema, ki bosta poskrbela za njihovo recikliranje.

V okviru dnevov dejavnosti smo na šoli izvedli akcijo zbiranja starega papirja. Poleg tega poteka tudi razredno zbiranje papirja v sodelovanju s Surovino Laško. Zbrani denar bodo razredi lahko porabili za različne dneve dejavnosti. V prvi polovici leta smo tako zbrali skoraj 8 ton papirja.

Z zbiralnimi akcijami bomo nadaljevali do konca šolskega leta.

 

Vodja dejavnosti Karmen Deželak

6.a RAZRED - zmagovalni razred na predmetni stopnji
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL