POSNETEK IN PREDSTAVITVE 1. GLOBE delavnice v šolskem letu 2021/2022

Kar 40 ustanov bo v šolskem letu 2021/2022 izvajalo aktivnosti mednarodnega programa GLOBE za opazovanje Zemlje, ki združuje učence, učitelje in znanstvenike s skupnim poslanstvom: spodbujati poučevanje in učenje o znanosti, izboljševati okoljsko pismenost in varovanje okolja ter spodbujati znanstvena odkritja.

Program GLOBE deluje v 126 državah po celem svetu.  Združuje več kot 37.000 aktivnih šol, 42.000 učiteljev in preko 600.000 učencev, v GLOBE bazi podatkov pa je vpisanih že več kot 200 milijonov opravljenih meritev.

V sredo, 10.novembra 2021, je potekala 1. delavnica za vse GLOBE ustanove v programu Ekošola. Novi učitelji so podrobneje spoznali program in področja znotraj katerih se izvajajo različni protokoli. Seznanili so se s prvimi on-line izobraževanji, ki jih morajo opraviti, da bodo postali certificirani GLOBE mentorji in bodo lahko predajali znanje dalje svojim učencem in dijakom.

Na delavnici so bile prisotne tudi GLOBE učiteljice iz dveh hrvaških šol. Predstavile so njihove začetke izvajanja GLOBE meritev in novim učiteljem približale določene protokole, ki jih izvajajo z njihovimi učenci.

Celoten posnetek otvoritvenega dogodka je na voljo na https://video.arnes.si/watch/gh5ytfpvs89b

Opis programa GLOBE in aktivnosti, ki jih lahko izvajate v sklopu programa Ekošola, je na voljo na povezavi GLOBE – Ekošola (ekosola.si).

Več informacij pa lahko poiščete na spletni strani https://www.globe.gov/

X