19. OKTOBER: organizirajte podnebni dan, podpišite štafeto, predstavite dejavnosti!

Sodelujte v najdaljšem neprekinjenem podnebnem teku – organizirajte vrtčevski, šolski ali lokalni podnebni dan, nekaj zamisli dobite v novem gradivu. Podprite in podpišite sporočilo v štafeti, ki ga bomo predali udeležencem Podnebne konference COP27 v Egiptu.

V najdaljšem neprekinjenem množičnem teku od Glasgowa na Škotskem do Sharm-el Sheikha lahko sodeluje vsak vrtec, šola, fakulteta. Četudi trasa teka ne teče mimo vaše ustanove, lahko sodelujete: organizirajte VRTČEVSKI, ŠOLSKI ali FAKULTETNI PODNEBNI DAN v sredo, 19. oktobra 2022 (ali v tednu od 17. do 21. oktobra).

Vsak kilometer šteje!

Organizirajte štafetni tek pri vaši ustanovi, v vašem kraju, med šolami ali organizirajte različne gibalne aktivnosti, kjer boste merili skupno premagano dolžino vseh sodelujočih. Vključite tudi starše, predstavnike lokalne skupnosti. Naj bo to pravi lokalni podnebni dan!

Izdelajte štafetno palico iz odpadnih ali recikliranih materialov.

Poskrbite za različne spremljevalne aktivnosti, povezane s podnebnimi spremembami, zmanjševanjem ogljičnega odtisa ali ohranjanjem biotske pestrosti!

Vsak podpis šteje!

V štafetni palici si bomo na 7.767-km poti iz rok v roke predajali skupno sporočilo, ki ga bodo v Sharm-el Sheikhu predali udeležencem letošnje Podnebne konference COP27. Preberite sporočilo štafete in ga podprite – v čim večjem številu se podpišite na povezavi: https://running-out-of-time.com/message#view-message.

Vsaka novica o teku in podnebnem dnevu šteje!

Da bo glas o podnebnem teku in vašem podnebnem teku odmeval, vabimo, da organizirate skupino poročevalcev, ki bodo o njem pisali, ga fotografirali in snemali. Pišite, fotografirajte, snemajte, dogovorite se z lokalnimi mediji, objavite na spletnih straneh in družbenih medijih.Tako bo šolski podnebni dan res nepozaben in sporočilo, ki združuje mlade s celega sveta, bo zares odmevalo!

Za mlade novinarje bo organiziran mednarodni spletni seminar YRE – Mladi poročevalci za okolje v četrtek, 22. septembra 2022 ob 15.00. Za povezavo pišite na info@ekosola.si .  Pridruži se lahko mentorji s predstavnikom ali dvema.

Generalni sponzor projekta »Čas se izTEKa« GEN energija
X