Otroci skupine »smrkci,« smo se tudi v tem šol. letu udeležili kuharske delavnice na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci, kjer smo s tamkajšnjimi dijaki in njihovo mentorico pripravljali kosilo. Tokrat na temo »jabolko.« Jabolko je bilo prisotno v vseh jedeh, ki smo jih pripravili, ter na ta način imeli možnost vpogleda in seveda novega spoznanja kako in na kakšne načine ga lahko uporabimo v jedeh kot je popoln obrok (kosilo). Pripravljene jedi so bile mavričnih barv, barv ki otrokom pritegnejo pozornost in pogum, da jih okusijo ter na tak način izvedo ali jim teknejo ali ne.
Z dijaki že drugo leto namreč sodelujemo v sklopu projekta Ekošole/vrtca. Letošnja rdeča nit našega sodelovanja je projekt »Od semena, zelenjave, sadja do gibanja in zdravja,« v katerem je opredeljeno jabolko kot sad leta.
Vzgojiteljica Jasmina Fašalek Paldauf