V aprilu sta svoje mesto našla kar dva pomembna dneva, s katerima izpostavljamo prizadevanja za trajnostno prihodnost. 22. aprila smo praznovali svetovni dan Zemlje, ko lahko vsak med nami ozavesti, da moramo zaustaviti rabo neobnovljivih virov in si prizadevati, da bomo izboljšali stanje planeta.
24. aprila je slovenski dan brez zavržene hrane, ki smo ga leto obeležili drugič. Podatki kažejo, da se količine zavržene hrane povečujejo, zato moramo na tem področju ukrepati. Letošnji 2. slovenski dan brez zavržene hrane smo letos slavnostno obeležili v vrtcu Antona Medveda Kamnik, kjer so otroci predstavili odgovorno obnašanje do prehranskih izdelkov ter kako preprečiti, da bi zavrgli hrano.
Mesec april pa je tudi čas za domače in šolske vrtove – tudi ti se prebujajo in zaživijo. Posejte, posadite; in nikar ne skrbite, tudi na okenskih policah in na balkonih je dovolj prostora, da vzgojite svojo zelenjavo in zelišča.
Naj vas pomladni dnevi navdihujejo in osrečujejo!