GLOBE 2025 IVSS – Mednarodni virtualni znanstveni simpozij

Mednarodni virtualni znanstveni simpozij je priložnost za mlade v okviru programa GLOBE, da svoje raziskave predstavijo preostali skupnosti. Projekte ocenjujejo priznani znanstveniki iz več deset držav, ki so vključene v program GLOBE.

Znana je letošnja GLOBE tema za IVSS 2025: Razumevanje podatkov preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, ki mlade iz 128 držav članic GLOBE spodbuja k lastnemu raziskovanju zemeljskih sistemov z uporabo podatkov GLOBE.

Za uskladitev s temo za leto 2025 morajo raziskovalne skupine dostopati do podatkov iz baze podatkov NASA GLOBE in jih analizirati kot del svojih projektov IVSS. Mladi lahko uporabijo obstoječe podatke GLOBE za svoje projekte IVSS ali pa primerjajo na novo zbrane podatke z obstoječimi podatki GLOBE. Uporabljajo lahko podatke GLOBE iz katerega koli časovnega obdobja v 30-letni zgodovini GLOBE; edina zahteva je, da dostopajo in analizirajo podatke iz podatkovne baze GLOBE.

Mladi lahko svoje raziskovalne naloge oddajo od 1. decembra 2024 do 5. marca 2025.

Če ste zamudili predstavitveno spletno srečanje, si lahko ogledate posnetek: POSNETEK

VABIMO, da se nam pridružite 9. oktobra ob 17.00 – 17.45 na spletnem seminarju, kjer boste izvedeli, kako lahko dostopate do podatkov v podatkovni bazi GLOBE: SPLETNI SEMINAR

X