DOBRODOŠLI V NOVEM ŠOLSKEM LETU 2018/2019

 

Lepo pozdravljeni in dobrodošli v novem šolskem letu.

Upamo, da ste preživeli počitniške dni čim bolj po vaši meri in željah ter da polni pozitivnega zagona stopate v novo šolsko leto. Polni zagona in novih vsebin smo tudi v programu Ekošola, k čemur nas vsako leto znova spodbuja prav vaše sodelovanje in delo z mladimi. Zato si vsako leto prizadevamo, da program Ekošola raste in se razvija.

 

Novosti
  • Glavna vsebinska novost letošnjega šolskega leta je uvedba novega tematskega sklopa Podnebne spremembe, s katerim smo nadgradili tudi Ekoportal.
  • Podnebne spremembe so tako tudi novi projekt v Programu dela za šolsko leto 2018/2019, ki ga predstavljamo v prvi številki Ekošolskega lista.
  • Program dela 2018/2019 in prvi opis projektov pa je dostopen tudi na prenovljeni in posodobljeni spletni strani www.ekosola.si.

 

Konferenca programa Ekošola – prijave do 17. septembra prek spletnega obrazca
  • Kot vsako leto, se bomo tudi letos vsi, ki pletemo mrežo programa Ekošola, srečali na Konferenci programa Ekošola v ponedeljek, 24. septembra 2018 v Kongresnem centru Thermana Laško. Vabimo vas, da se nam pridružite na konferenci, na kateri boste izvedeli novosti, prisluhnili pestri paleti vsebin, dobili zamisel za delo pri ogledu primerov dobre prakse ter – v to smo prepričani – srečali kolege in prijatelje.
  • POMEMBNO! Tudi pri tem smo uvedli novost, saj letos prijave na konferenco sprejemamo samo prek spletnega obrazca na povezavi https://ekosola.wufoo.com/forms/q3w76ty0dxv4mq/
    Zadnji dan prijave je ponedeljek, 17. september 2018.

 

Predstavite primere dobre prakse – prijave do 7. septembra

V šolskem letu 2017/2018 ste skupaj z otroci, učenci, dijaki, študentje zasnovali in izvedli vrsto domiselnih in poučnih aktivnosti, ki so namenjeni večji okoljski ozaveščenosti in odgovornosti med mladimi. Zato vas ponovno vabimo, da vaš primer dobre prakse predstavite tudi na konferenci v Laškem. V obrazcu nam kratko predstavitev pošljite najpozneje do 7. septembra 2018 na naslov info@ekosola.si.

 

Hvala, ker ste soustvarjali dosedanji program Ekošola ter za vaše sodelovanje, zamisli in predloge tudi v šolskem letu 2018/2019.

 

V imenu ekipe programa Ekošola vam želimo prijeten začetek novega šolskega leta in uspešno izvedbo zastavljenih okoljskih aktivnosti.

 

Mag. Gregor Cerar

Nacionalni koordinator programa Ekošola

Projekt PODNEBNE SPREMEMBE V EKOŠOLI sofinancirata Eko sklad in MOP

X