EKOKVIZ ZA SREDNJE ŠOLE: zmagovalcem za nagrado električna kolesa

4. marca 2019 smo na sedežu družbe Eles v Beričevem podelili nagrade in priznanja najboljšim dijakov. Zmagovalci v posamezni kategoriji so prejeli za nagrado električna kolesa, drugo in tretje uvrščeni pa so prejeli pametne ure, ki jih je prispeval generalni sponzor družba Eles.

245 dijakinj in dijakov iz 58 slovenskih srednjih šol, ki so se uvrstili na državno tekmovanje v Ekokvizu za srednje šole, se je v treh kategorijah pomerilo v poglobljenem poznavanju podnebnih sprememb in energije. Zmagali so Gregor Gros iz I. gimnazije Celje (strokovne in splošne gimnazije), Tilen Račnik iz Tehniškega šolskega centra Maribor (srednje strokovno in poklicno-tehnično izobraževanje) in Tilen Vrbnjak iz Tehniškega šolskega centra Maribor (srednje poklicno izobraževanje). Zlato, srebrno in bronasto priznanje je doseglo 94 dijakinj in dijakov, za kar so morali od 30 doseči vsaj 21 pravilnih odgovorov/točk.

Na državno tekmovanje v Ekokvizu so se uvrstili dijakinje in dijaki, ki so posamično dosegli najboljše rezultate na šolskem tekmovanju decembra lani. Tako je letos na državnem tekmovanju, ki smo ga 13. februarja 2019 organizirali na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani, pomerilo kar 245 dijakinj in dijakov iz srednjih šol, vključenih v programa Ekošola in nekaterih drugih, ki so se prijavile na tekmovanje. Dijakinje in dijaki so s svojim znanjem o podnebnih spremembah in energiji navdušili, saj jih je kar 26 doseglo zlato (27-30 točk), 28 srebrno (24-26 točk) ter 40 bronasto priznanje (21-23 točk).

Zmagovalci v posameznih kategorijah

Kategorija GIM

1. mesto Gregor Gros I. gimnazija v Celju
2. mesto Aljaž Gornik Gimnazija Bežigrad
3. mesto Urška Sever Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

 

Kategorija SSI/PTI

1. mesto Tilen Račnik Tehniški šolski center Maribor
2. mesto Kristijan Mihael Reisman Tehniški šolski center Maribor
3. mesto Mihael Korez ŠC Ptuj, Biotehniška šola

 

Kategorija SPI

1. mesto Tilen Vrbnjak Tehniški šolski center Maribor
2. mesto Anja Rupnik Izobraževalni center Piramida Maribor – SŠ za prehrano in živilstvo
3. mesto Jan Porok ŠIC Ljubljana, Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad

Prejemniki zlatih, srebrnih in bronastih priznanj

generalni sponzor ekokviza za srednje šole je družba eles.
X