Elementary GLOBE – začetno izobraževanje

27. novembra 2023 smo na OŠ Leskovec pri Krškem izvedli začetno izobraževanje v sklopu mednarodnega projekta GLOBE, ki je bilo tokrat posvečeno aktivnostim za otroke v vrtcih in učence od 1. do 5. razreda (Elementary GLOBE).

V uvodnem delu so se udeleženci seznanili s programom GLOBE in področji, ki ga preučuje ter z Elementary GLOBE, kjer so aktivnosti prilagojene starosti otrok, prilagojena pa so tudi gradiva.

Nadaljevanje srečanja je bilo praktično usmerjeno, in sicer pod vodenjem hrvaških GLOBE kolegic Ankice Veseljić in Snježane Marković Zoraja, ki sta v programu GLOBE aktivni že vrsto let. Udeleženci so se seznanili z nasveti, kako v dnevno delo vključiti raziskovanje atmosfere, hidrosfere, biosfere in pedosfere. Preizkusili so se v opazovanju in prepoznavanju oblakov, se seznanili z jesensko kampanjo Green-down, raziskovali vodo in prst.

Srečanje je minilo v prijetnem družabno-raziskovalnem vzdušju. Ob zaključku so si bili udeleženci enotni, da se lahko GLOBE aktivnosti zlahka vključi v dnevno delo in na ta način popestri aktivnosti v igralnicah in učilnicah.

Predstavitev projekta: ppt

Vključevanje GLOBE aktivnosti v vrtcih in nižjih razredih OŠ: ppt

Več o projektu: https://www.globe.gov/web/elementary-globe

Padlet Elementary GLOBE Slovenija: https://padlet.com/jasmina0mlakar/elementary-globe-slovenija-1t1uanldd1ujt3hn

X