Erasmus dnevi – Program Ekošola v Mestnem gozdu Celje

Tudi program Ekošola sodeluje v letošnjih Erasmus dnevih. Naš že zaključeni projekt Gozd – naš vseživljenjski učitelj smo želeli predstaviti vzgojiteljem in učiteljem, ki niso bili neposredno vključeni v sam projekt. Zato smo v ponedeljek, 9. oktobra 2023 v Mestnem gozdu v Celju skupaj z Zavodom za gozdove organizirali doživljajsko delavnico.

Revirni gozdar in vodja gozdne pedagogike na Zavodu za gozdove, Boštjan Hren, je predstavil funkcije in pomen gozdov. Popeljal nas je skozi gozdne učne poti Zavoda za gozdove in predstavil načine sodelovanja z izobraževalnimi institucijami. Predstavil je pomen gozdne pedagogike na teoretičen in seveda tudi praktičen način. Udeleženci so se sprehodili po gozdni učni poti Mestnega gozda Celje in na poti do drevesne hiše preizkušali različne načine, kako otrokom približati gozd preko vseh čutil.

Na koncu so sledile še predstavitve udeleženk v projektu Gozd – naš vseživljenjski učitelj. Predstavile so pomen sodelovanja v tovrstnih projektih in aktivnosti, ki so jih z učenci izvajale v sklopu projekta.

Popoldansko druženje je minilo veliko prehitro, povratne informacije udeležencev pa so bile zelo pozitivne in si želijo tovrstnih praktično-izobraževalnih delavnic še več.

VIDEO

X