Konferenca koordinatorjev letos prvič tudi prek spleta, na novo plapola šest novih Zelenih zastav

Prenos konference prvič v živo prek spleta, podelitev novih Zelenih zastav kljub omejitvam dela v preteklem šolskem letu, podelitev nagrad za izvedene projekte, predstavitev programa dela in projektov, prilagojena za vrtce, osnovne in srednje šole ter izvrstni predavatelj Jani Prgić so glavni poudarki letošnje konference koordinatorjev programa Ekošola.

Konferenco smo organizirali v ponedeljek, 28. septembra, v Laškem, skladno s priporočili NIJZ o druženju udeležencev na dogodku in navodili za ohranjanje razdalje. Z namenom, da se je lahko konference udeležilo čim več koordinatorjev in različnih ustanov, smo program razdelili na dva dela. Dopoldanski del je bil namenjen koordinatorjem za  vrtce, popoldanski pa osnovni in srednjim šolam ter drugim ustanovam. V obeh delih se je zvrstilo skupno 220 ekokoordinatorjev in ekokoordinatoric, prek spleta pa jo je spremljalo več kot 180 udeležencev.

Šest novih Zelenih zastav in podelitve nagrad

Nove Zelene zastave bodo prvič zaplapolale pred šestimi vrtci, osnovnimi in srednjimi šolami v Sloveniji. Prejeli so jih: Vrtec Kolezija, OŠ Franceta Bevka Ljubljana, DOŠ II Lendava, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, Ekonomska in trgovska šola Brežice ter I. gimnazija v Celju.

Podelili smo tudi  priznanja in nagrade za uspešno delo v šolskem letu 2019-2020 in sicer za projekte: LEAF (Znanje o gozdovih), Eko-paket, Odpadkom dajemo novo življenje, Mladi v svetu energije in Mladi poročevalci za okolje.

Vabimo vas, da si spodaj ogledate foto utrinke.

Posnetek konference – vrtci.

Posnetek konference – šole.

Predstavitve programa dela in projektov, razdeljeno na vrtce in osnovne in srednje šole, si oglejte na TEJ POVEZAVI.

Projekt EKOŠOLA MERI ODTIS CO2 je financiran s sredstvi Sklada za podnebne spremembe

X