Ostanite doma, (po)ostanite mladi poročevalci za okolje od doma!

Sodelujte v kampanji #MPOostanedoma, #YREstayshome. Poročevalci in ambasadorji okolja – pridružite se mreži mladih po celem svetu, ki s svojimi sporočili vplivajo na sošolce, prijatelje, sosede tudi v času, ko smo doma in se tako izogibamo širjenju novega koronavirusa. Spremenimo ta čas v priložnost za raziskovanje in poročanje o okoljskih vprašanjih in rešitvah, ki se nanašajo na trenutno stanje.
Povezujemo globalno skupnost mladih poročevalcev

Mednarodni program MPO – Mladi poročevalci za okolje (YRE – Young Reporters for the Environment) organizira tedenski izziv, omogoča povezovanje z drugimi mladimi poročevalci in mentorji, skrbi za nova znanja. Sodelujete lahko v najrazličnejših akcijah – od spletnih seminarjev do kratkih video izzivov. Delite svoje prispevke in pozitivna sporočila.

 

Spletna srečanja in seminarji – povezovanje in izobraževanje

Prek spleta povezujemo mentorje in mlade poročevalce. Mentorji se lahko povežete v četrtek, 26. marca, in petek, 27. marca, ob 15. uri. Mladim poročevalcem pa omogočamo dostop od ponedeljka, 30. marca, naprej. Skupaj z mentorji in drugimi poročevalci se boste lahko srečevali in se izobraževali vsak ponedeljek, torek in sredo ob 15. uri. To je priložnost za izmenjavo izkušenj, ugotovitev in mnenj o različnih vprašanjih ter za razvoj močnih povezav med poročevalci različnih držav. Spletna srečanja potekajo v angleščini, za dostop nam pišite na info@ekosola.si.

“Enkrat MPO, vedno MPO” (»Once YRE, always YRE«) dokazujejo uspešni poročevalci za okolje iz preteklih let, ki bodo vodili spletne seminarje in predstavitve in pomagali razvijati potrebne veščine, da boste čim boljši ambasadorji okolja – tudi od doma. Podrobnejše informacije o prihajajočih spletnih seminarjih najdete tukaj (v angleščini). Ne prezrite: poseben seminar o fotografiranju bo 1. aprila ob 15. uri. In kaj je najbolj pomembno? Da v tem uživate in se zabavate!

 

Kako sodelovati v izzivih #YREstayshome, #MPOostanedoma?

Tedenski izzivi bodo objavljeni na Facebook in Instagram omrežjih mednarodnega programa YRE/Mladi poročevalci za okolje. Izberite izziv, v katerem boste sodelovali, in se vključite: objavite svoj prispevek na Facebooku, Instagramu in Twitterju. Pišete in objavljate lahko v slovenščini ali angleščini, pri tem pa nujno označite #MPOostanedoma, #YREstayshome, #YREint, @Ekosola, program Ekošola/Mladi poročevalci za okolje, da bomo vaše prispevke lahko širili! Daljše članke, foto zgodbe in videoposnetke objavite na YRE Hub. Priporočamo, da vse prispevke (v angleščini in/ali slovenščini)  pošljete tudi na info@ekosola.si, saj jih bomo upoštevali tudi na nacionalni ravni za šolsko leto 2019/2020.

 

Nagrade za najboljše

Vaše delo v izzivih YRE bo nagrajeno s posebnimi nagradami! Zmagovalce bomo najprej izbrali na nacionalni ravni (zato nam vse prispevke ali povezave pošiljajte tudi na info@ekosola.si). Končni izbor bo opravila mednarodna skupina. Zmagovalci izziva #YREstayshome bodo prejeli tudi simbolne finančne nagrade in diplome. Kategorije:

  • pisna zgodba, objavljena na YRE Hub,
  • fotografija ali fotozgodba,
  • kratek videoposnetek (objavljen vsaj na enem od družbenih omrežij ali na YRE Hub),
  • najbolj aktivni mladi poročevalec ali poročevalka: objavi vsaj 3 prispevke,
  • posebna kategorija: odprta za druge vrste akcij (podcast, vlog …).

 

Ostanimo doma, ostanimo povezani in aktivni.

Več informacij: info@ekosola.si.

Celotna predstavitev in opis kampanje (v angleščini)

X