PODELILI SMO PRIZNANJA IN NAGRADE V PROJEKTU KROŽNOST JE NAŠA PRILOŽNOST IN OBLIKOVALSKI IZZIV

V torek, 4. junija, smo s podelitvijo priznanj in nagrad na zaključnem dogodku zaokrožili letošnji projekt Krožnost je naša priložnost in Oblikovalski izziv. Letos se je s krožnimi učnimi urami, različnimi dejavnostmi in projektnim oblikovalskim izzivom ukvarjalo več kot 2.000 otrok in mladih – prvič tudi v vrtcih.

Zaključni dogodek so sooblikovali nagrajenci, ki so prinesli in razstavili izdelke ali pa skupaj z mentorji opisali številne in zanimive dejavnosti. Tako so lahko drug od drugega dobili zamisli za nadaljevanje ali nove krožne dejavnosti. Ugotavljamo, da se nekaj šol vsako leto loteva krožnih vsebin in izzivov, obenem pa se vsako leto pridružijo nove ustanove. Posebej veseli smo, da smo v letošnjem letu podelili priznanje prvemu vrtcu za izobraževanje o krožnem gospodarstvu. To je Vrtec Ledina, kjer so prvi izvedli učne ure iz novega priročnika Krožno gospodarstvo in tekstilije, ki je nastal s sodelovanjem Pedagoške fakultete Univeze v Ljubljani, programa Ekošola in podjetja AquafilSLO.

Poglejte seznam prejemnikov nagrad in priznanj: Nagrajenci projekta Krožnost je naša priložnost in Oblikovalski izziv

Projekt Krožnost je naša priložnost in Oblikovalski izziv smo v šolskem letu 2023/2024 drugič organizirali z družbo AguafilSLO, ki je glavni podpornik projekta. Letos sta se mu pridružili še dve podjetji in sicer Recosi, obnova računalniške opreme kot podpornik nagrad in Atlantis, ki nas je gostil na zaključnem dogodku. Vsi podporniki so prispevali zanimive nagrade: od funkcijskih majic, nosilnih vrečk iz najlona ECONYL® do nahrbtnikov za računalniško opremo, obnovljeno računalniško opremo ter vstopnic za kopanje. Veseli smo, da nas partnerji podpirajo in se aktivno vključujejo; predvsem pa dokazujejo, da prestopajo ustaljene prakse, saj je za v krožnosti potrebno sodelovanje.

Vsem sodelujočim v letošnjem projektu se zahvaljujemo in še enkrat čestitamo izbranim ustanovam in projektom. Vabimo vas h krožnim dejanjem in sodelovanju tudi prihodnje šolsko leto.

PARTNER - PODPORNIK
VKLJUČEVANJE V DEJAVNOSTI
Podpornik zaključnega dogodka
Podpornik nagrad
X