Poglejte plakate in prispevke: mednarodni natečaj »Kako rešiti naš planet?

22. aprila smo letos že 53. leto zapored obeležili Dan Zemlje, dan našega planeta. Planet Zemlja je radoživa, najverjetneje edinstvena in zato osamljena kapljica v vesolju, ki nam omogoča življenje.

Rastline, živali, gozdovi, oceani, reke in livade – vse, zaradi česar je naš svet tako raznolik, pa je zaradi nas in naših dejanj v vedno večji nevarnosti. Z izginjanjem raznovrstnosti življenja lahko izginejo tudi stvari, ki so nam povsem samoumevne, na primer čista voda, svež zrak, zdrava hrana. Ali si lahko zamislite življenje brez sprehodov po gozdu, petja ptic in rastlin okoli nas?

V sodelovanju s Časorisom smo razpisali mednarodni natečaj: Kako rešiti naš planet?, pobude organizacije Global Youth and News Media. Odzvalo se je 51 ustanov in več kot 800 otrok, učencev, dijakov. Prejeli smo 160 različnih izdelkov: pesmi, kratke filme, spise, risbe, fotografije.

V vsaki od petih kategorij je strokovna komisija, v kateri sta bila dva predstavnika Časorisa in dva predstavnika progama Ekošola, izbrala dve zmagovalni ideji. Skupno je bilo nagrajenih 10 ustanov. Zmagovalne ideje so predstavljene v Časorisu, spletnem časopisu za mlade.

Poglejte objave, v njih najdete mnogo navdihov:

NAGRAJENCI:
X