PREDSTAVITVE IN GRADIVO S PRAKTIČNE DELAVNICE KROŽNOST JE NAŠA PRILOŽNOST

30 mentorjev iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter fakultete se je v torek, 21. novembra 2023, zbralo na praktični delavnici projekta Krožnost je naša priložnost in Oblikovalski izziv na Srednji šoli Domžale.

Delavnica je bila namenjena krožnemu gospodarstvu in praktični izvedbi učnih ur iz novega priročnika Krožno gospodarstvo in tekstilije.

Na delavnici smo predstavili pomen in vlogo prehoda iz linearnega v krožno gospodarstvo, v čem se razlikujeta in kakšni so učinki. Tina Mavrič iz podjetja AquafilSLO  je predstavila primer pridobivanja regeneriranega najlona ECONYL®, ki ga kot vhodni material uporablja že veliko znanih izdelovalcev oblačil ter ponazorila, kako krožno gospodarstvo uvajajo velika podjetja.

Osrednji del delavnice je bil namenjen predstavitvi novega priročnika Krožno gospodarstvo in tekstilije, ki vsebuje učne ure za učenje o krožnosti od vrtca do fakultete tekstilij. Priročnik je pripravila skupina študentk s Pedagoške fakultete iz Ljubljane ob mentorstvu podjetja AquafilSLO in programa Ekošola. Na delavnici smo preizkusili nekatere učne ure, ki so jih vodile dr. Martina Erjavšek (mentorica) ter Meri Zupančič Plot in Nina Kranjec (soavtorici) s Pedagoške fakultete iz Ljubljane. Priročnik je navdih in pripomoček za izvajanje dejavnosti v različnih projektih ne glede na to, za katero starostno skupino je pripravljena učna ura.

Predstavitve:
Projekt organiziramo s partnerji:
  • AquafilSLO, glavni podpornik projekta
  • Recosi, podpornik nagrad
  • Atlantis,  podpornik zaključnega dogodka
  • Healthy Seas, sodelovanje pri vsebinah
X