Prva delavnica projekta Erasmus+ »Change your role – Spremeni svojo vlogo«

Projekt Erasmus+ »Change your role – Spremeni svojo vlogo« je namenjen združevanju različnih načinov dela z mladimi na okoljskem področju, s katerimi jih usmerjamo k aktivnemu državljanstvu. Mlade spodbuja, da sami prepoznavajo okoljske izzive in zanje sami oblikujejo rešitev ter način njihovega reševanja. Osnova za izvajanje projekta v Sloveniji je program Mladi poročevalci za okolje (MPO).

V projektu sodelujemo partnerske organizacije iz treh držav: Društvo DOVES – FEE Slovenia kot nosilec programov Mladi poročevalci za okolje in Ekošola v Sloveniji, organizacija Noi Orizonturi iz Romunije (povezava: https://www.noi-orizonturi.ro/en/) s programom IMPACT, ter nevladna organizacija SEVER s Češke (povezava https://sever.ekologickavychova.cz/sever-the-rychory-centre-of-environmental-education-and-ethics/), ki se ukvarja s trajnostnim izobraževanjem, v projekt vključuje metode t. i. »Placed-Based Learning«.

S projektom, ki je namenjen učencem zadnje triade osnovnih šol in srednjeešolcem, se bo podrobneje ukvarjala manjša skupin mentorjev iz osmih šol. V kolikor želi sodelovali še kdo, vabimo, da nam pišete na info@ekosola.si.

X