Sprememba izvedbe šolskega tekmovanja za EKOKVIZ OŠ 2021/2022

Po predvidevanjih žal ne bo možno izvesti ekipnega tekmovanja v Ekokvizu za OŠ. Zato smo se odločili, da tudi v letošnjem šolskem letu tekmovanje prilagodimo tako, da bodo učenci  vseeno lahko sodelovali, vendar ne kot ekipa, temveč kot posamezniki.

Datum šolskega tekmovanja se ne bo spremenil in ostane 27. januar 2022 med 7. in 15. uro preko spletne povezave. Tekmovanje bo potekalo individualno. Vsak sodelujoči učenec bo tekmoval iz vsebine oz. razreda katerega obiskuje.

Učenci 6. razreda bodo tekmovali iz vsebine, ki je namenjena 6. razredom:  Gozd in gozdarstvo v Sloveniji ter Biotska pestrost in podnebne spremembe

Učenci 7. razreda bodo tekmovali iz vsebine, ki je namenjena 7. razredom: Ekosistemi ter Biotska pestrost in podnebne spremembe

Učenci 8. razreda bodo tekmovali iz vsebine, ki je namenjena 8. razredom: Električna energija ter Biotska pestrost in podnebne spremembe

Potek tekmovanja:

Tekmovanje bo potekalo na enak način kot do sedaj, le da boste mentorji prijavili vsakega učenca posebej (ime in priimek, razred). Mentorji boste za vsakega učenca prejeli šifro in povezavo, ki jo boste posredovali učencu, s katero  bo na dan tekmovanja dostopal do reševanja kviza (vsak s svojo šifro). Vsak učenec bo imel v svoji skupini glede na vsebino 30 vprašanj (6 vprašanj iz vsebine, ki je namenjena vsem učencem – Biotska pestrost in podnebne spremembe in 24 vprašanj iz svojega področja). Učenci 6. razreda bodo imeli vprašanja iz poznavanja vsebine Biotske pestrosti in podnebne spremembe ter Gozd in gozdarstvo v Sloveniji. Učenci 7. razreda bodo imeli vprašanja iz poznavanja vsebine Biotske pestrosti in podnebne spremembe ter Ekosistemi in učenci 8. razreda bodo odgovarjali na vprašanja iz vsebine Biotska pestrost in podnebne spremembe ter Električne energije.

Šolsko tekmovanje: 27. januar 2022 – rok za prijavo učencev za tekmovanje 7. januar 2022
Učence prijavite na povezavi:
PRIJAVA UČENCEV NA ŠOLSKO TEKMOVANJE

Na državno tekmovanje se uvrstijo prvi trije najboljši učenci v posamezni kategoriji (6., 7. in 8. razred) iz vsake od regij (osrednjeslovenska, gorenjska, mariborska, obalna, severnoprimorska, pomurska, celjska, novomeška regijska lestvica) ter dodatnih 6 učencev, ki bodo imeli najboljši čas iz dveh regij. Državnega tekmovanja se bo udeležilo 80 tekmovalcev (72 učencev iz vseh osmih regij in dodatnih 6 učencev, ki bodo imeli najboljši čas iz dveh največjih regij – za 6. razred 24 + 2, za 7. razred 24 + 2 in za 8. razred 24 + 2).

Državno tekmovanje:  11. marca 2022

V primeru, da bo možna izvedba v živo bo državno tekmovanje potekalo na OŠ Leskovec pri Krškem.  Obvestilo o poteku tekmovanja bomo prilagodili glede na razmere.  Če izvedba v živo ne bo mogoča, bomo tekmovanje izvedli preko spleta.

PARTNER PROJEKTA
X