Uvodno srečanje vodij Erasmus+ projekta Food in schools and climate change

V času od 21. do 23. januarja 2024 je v Sloveniji potekalo uvodno srečanje partnerjev Erasmus+ projekta (vodja projekta: DOVES-FEE Slovenia/program Ekošola, partner projekta Hellenic Society for the Protection of Nature iz Grčije), katerega tematika se navezuje na (pre)hrano in podnebne spremembe.

Srečanje je bilo namenjeno strokovnemu načrtovanju predvidenih aktivnosti v sklopu projekta, ki bo trajal do julija 2025. Projektni člani so obiskali tudi OŠ Veliki Podlog in OŠ Artiče (obe šoli sodelujeta v projektu), kjer so predstavili aktivnosti, povezane z vplivom (pre)hrane na podnebne spremembe, ki jih izvajajo v ustanovi, oba gosta iz Grčije pa sta si z velikim navdušenjem ogledala tudi organizacijo prehrane v slovenskih šolah, saj v Grčiji tega nimajo (otroci prinašajo obroke od doma).

Srečanje se je zaključilo z ogledom biodinamične kmetije Černelič v Artičah, kjer so predstavili ekološki in biodinamičen način kmetovanja in pomen sodelovanja z okoliškimi vzgojno-izobraževalnimi ustanovami.

Več o projektu: https://ekosola.si/food-in-schools/

 

X