ZAKLJUČEK PROJEKTA MLEKASTIČNO ZA ŠOLSKO LETO 2023/2024

V projektu Mlekastično je sodelovalo 209 izobraževalnih ustanov, 706 mentorjev ter 9289 otrok, učencev in dijakov.

V projektu Mlekastično! Izberem domače ste raziskovali slovenske lokalne pridelovalce, se učili o izdelavi mlečnih izdelkov ter skrbi za krave molznice. Na različne načine ste spoznavali pot mleka od slovenske kmetije do okusnih mlečnih izdelkov. Izdelovali ste didaktične igre, koledarje in kuharice, ter ugotovili, da v šolah in vrtcih ponujajo »ta pravo« slovensko mleko.

Vaša kreativnost je sijala skozi številne umetniške tehnike – od risb, akvarelov, voščenk, kolažev, lesa do pravih kipov iz tetrapakov ter ostalih odpadnih materialov. Vaša prizadevanja so pokazala, kako pomembno je slovensko mleko in kako lahko z ustvarjalnostjo prispevamo k boljši prihodnosti.

Zahvaljujemo se vam za vse poslane prispevke, vaše sodelovanje in izjemno ustvarjalnost.

SVETOVNI DAN MLEKA – NARAVNOST MLEKASTIČEN!

Pridružili ste se nam tudi ob svetovnem dnevu mleka ter ozaveščali o pomenu uživanja mleka kot viru beljakovin in energije ter njegovem vplivu na rast in razvoj otrok. 5 najizvirnejših kampanj ob svetovnem dnevu mleka, smo tudi nagradili.

VABIMO VAS, DA SE PO POTI BELEGA ZLATA ODPRAVITE Z NAMI TUDI V PRIHODNJEM ŠOLSKEM LETU.

Nagrade in priznanja bomo podelili na posebnem dogodku v Hiši EU (Dunajska cesta 20, Ljubljana). O uri podelitve vas bomo obvestili v začetku septembra.

X