23. aprila 2024 je na SŠ Grm v Novem mestu potekal dan dejavnosti, kjer so se dijaki v prvem delu dneva posvetili tematiki odgovornega ravnanja s hrano – Kaj pomeni odgovorno ravnati s hrano, koliko je zavržkov hrane, kako lahko porabimo ostanke hrane, ali so zavržki hrane povezani z ogljičnim odtisom, pomen vključevanja sezonskih in lokalno pridelanih živil.
V drugem delu dneva pa so dijaki so iskali glavne krivce za spremembe v podnebju, se podrobneje seznanili z ogljičnim odtisom in načrtovali ukrepe, kako bodo v prihodnje poskusili zmanjšati svoj ogljični odtis ter ogljični odtis njihove šole.
Seznanili so se tudi s projektom Zeleni pingvin. Spoznali so spletno interaktivno platformo, si ogledali izobraževalna gradiva ter se preizkusili v spletnem kvizu.
Najboljši so prejeli tudi svinčnike in radirke Zelenega pingvina.