Zmagovalni recepti nagradnega natečaja Reciklirana kuharija 2024/2025

Mladi kuharski mojstri iz 90 ustanov so pod vodstvom svojih mentorjev ustvarili kar 300 recikliranih receptov, pri katerih so bile uporabljene priporočene sestavine, kot so žita, žitni izdelki in/ali sadje.

Ste vedeli, da lahko iz ajde pripravite okusne ajdove mošnjičke ali ajdovo sladico z medeno kremo, iz ostankov rdeče pese pa rdeče mafine? Mladi kuharji so iz ostankov pečenega piščanca pripravili paštete in namaze, iz pire krompirja palačinke, iz ostankov kuhane zelenjave kipnike, iz jabolk lizike …

Recepti so bili izredno inovativni, polni ustvarjalnih zamisli in so pokazali, kako lahko iz ostankov hrane, ki ostanejo po malicah in kosilih, nastanejo okusni in uporabni obroki.

Strokovna komisija je imela zahtevno nalogo pri ocenjevanju in izbiri najboljših receptov. Izbirali so med recepti za okusne zajtrke, malice, predjedi, glavne jedi in sladice. Izbrali so 20 najboljših receptov, ki jih bo podjetje LIDL Slovenija nagradilo, hkrati pa bodo ti recepti vključeni tudi v knjižico Reciklirana kuharija 2024/2025. Knjižica z recepti bo predvidoma izšla v drugi polovici maja.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za vaš trud, ustvarjalnost in sodelovanje ter za to, da ste mladim pokazali, da »hrana ni za tjavendan«.

Iskrene čestitke nagrajencem!

PODPORNIK PROJEKTA
X