1. junij = Svetovni dan mleka

Ob Svetovnem dnevu mleka, ki ga praznujemo 1. junija, vas vabimo, da se pridružite pobudi in praznujete ta pomemben dan z otroki, učenci in dijaki v svojih šolah in vrtcih.

Mleko je pomemben vir hranil, ki prispeva k zdravemu razvoju otrok in mladostnikov, zato želimo s projektom “Mlekastično – Izberem domače!” ozavestiti o pomenu lokalno pridelanega mleka.

Vsak dan je lahko dan belih brkov!

Čeprav je letošnji Svetovni dan mleka prišel na vikend, vas spodbujamo, da proslavite ta dan v tednu po njem. Naj bo vsak dan priložnost za obeležitev dneva belih brkov!

Pripravite lahko raznolike aktivnosti, kot so:

  • delavnice o mleku: organizirajte delavnice, kjer bodo otroci in mladi spoznali postopek pridelave mleka in prednosti uživanja lokalnih mlečnih izdelkov,
  • kreativni kotiček: spodbudite otroke in mlade k ustvarjanju plakatov ali risbic na temo mleka in zdravja,
  • degustacije: priredite degustacije različnih mlečnih izdelkov, da otroci in mladi spoznajo široko paleto okusov in vrst mleka,
  • izobraževalni trenutki: vključite v učne ure vsebine o prehrani in pomenu mleka za zdravje.

Za pomoč smo vam poleg že obstoječih gradiv pripravili:

Poročila in nagrade

Dokumentirajte vaše aktivnosti in izdelke in jih delite z nami. Pošljite nam poročila o vaših dogodkih, vključno s fotografijami in opisi, na e-naslov info@ekosola.si, za natečaj MLEKASTIČNO. Najbolj ustvarjalne in izvirne bomo nagradili s privlačnimi nagradami v sklopu projekta “Mlekastično – izberem domače!”.

Več o projaktu: https://ekosola.si/mlekasticno-izberem-domace-23-24/ .

Priložnost za sodelovanje

Veselimo se vašega sodelovanja pri obeležitvi Svetovnega dneva mleka. Skupaj lahko pripomoremo k večji ozaveščenosti o pomenu lokalno pridelanega mleka in njegovi vlogi v prehrani otrok. Vaše sodelovanje je ključnega pomena za uspeh te kampanje, zato vas vabimo, da se nam pridružite in prispevate k izobraževanju ter zdravju naših najmlajših in mladine.

Vsak dan je lahko dan belih brkov, zato ne oklevajte in začnite načrtovati vaše mlečne aktivnosti že danes!

X