3. strokovno srečanje koordinatorjev programa Ekošola

V Portorožu je od 1. do 3. julija potekalo 3. strokovno srečanje koordinatorjev programa Ekošola, ki se ga je udeležilo 70 koordinatoric iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Srečanje je potekalo v delovno – družabnem vzdušju.

Srečanje se je pričelo v kongresni dvorani, kjer je bila predstavljena analiza projektov, ki so se uspešno izvajali v šolskem letu 2020/2021. Predstavljen je bil tudi program in napovedi za novo šolsko leto.

Udeleženke so lahko prisluhnile predstavitvam primerov dobrih praks, ki so jih kljub »korona letu« in nekoliko drugačnemu načinu dela uspešno izvedli.

V času srečanja so imele koordinatorice priložnost spoznati dve družinski zgodbi o uspehu in ljubezni do narave – ogledale so si, kako poteka vzgoja rib v ribogojnici Fonda in se poučile o pridelovanju oljk na ekološki kmetiji Gramona, kjer so se preizkusile tudi v degustiranju različnih oljčnih olj in namazov iz oljk. Obisk na obali je bil obogaten tudi z vodenim ogledom po solinah ter mestu Piran.

Udeleženke so imeli tudi možnost, da so se z ladjo popeljale ob slovenski obali in opazovale lepote obmorskih mest še z druge perspektive.

Srečanje se je zaključilo z ogledom naravnega rezervata Škocjanski zatok, ki ga sestavljata polslana laguna in sladkovodno močvirje; rezervat pa je izjemnega pomena zaradi pestrosti rastlinskih in živalskih vrst.

Poslovili smo se polni prijetnih vtisov, novih prijateljstev, bogatejši za marsikatero izkušnjo in z obljubo, da se naslednje let zopet srečamo na 4. taboru.

X