Dan Zemlje: Kako rešiti naš planet – globalna akcija v sodelovanju s Časorisom

22. aprila bomo letos že 53. leto zapored obeležili Dan Zemlje, dan našega planeta. Planet Zemlja je radoživa, najverjetneje edinstvena in zato osamljena kapljica v vesolju, ki nam omogoča življenje.

Rastline, živali, gozdovi, oceani, reke in livade – vse to, zaradi česar je naš svet tako raznolik, pa je zaradi nas in naših dejanj v vedno večji nevarnosti. Z izginjanjem raznovrstnosti življenja lahko izginejo tudi stvari, ki so nam povsem samoumevne, na primer čista voda, svež zrak, zdrava hrana. Ali si lahko zamislite življenje brez sprehodov po gozdu, petja ptic in rastlin okoli nas?

 

Vabimo vas, da se nam z vašimi otroki, učenci in dijaki pridružite v globalnem projektu, s katerim bomo pokazali, da nam ni vseeno za prihodnost našega planeta.

Do 30. marca lahko prispevate besedila, slike, fotografije, video posnetke, multimedijske in ostale izdelke na temo Kako rešiti naš planet. Na Dan Zemlje bodo izbrani prispevki objavljeni na spletni strani Časorisa hkrati z drugimi otroškimi mediji po vsem svetu – na spletu in v tiskanih izdajah.

Svoje prispevke pošljite na info@ekosola.si s pripisom “Časoris”. Ne pozabite priložiti obrazca, saj bodo najbolj domiselni izdelki nagrajeni.

Pobudnik akcije je Global youth and news media

Veselimo se vaših prispevkov.

X