GAIA 20:30 SEMINAR O NAGRADNEM NATEČAJU ZA NAJBOLJŠE UČNE URE TER MEDNARODNI SPLETNI KVIZ GAIA 20:30

Jutri, v torek 28. septembra 2021, bo potekal drugi mednarodni webinar kampanje GAIA 20:30, namenjen oblikovanju učnih ur, s katerimi lahko sodelujete v mednarodnem natečaju.

Ena prvih dejavnosti kampanje GAIA 20:30 je MEDNARODNO TEKMOVANJE UČNIH UR NA TEMO BIOTSKE PESTROSTI!

Bi želeli sodelovati, a niste 100% prepričani, da ste na pravi poti? Morate imeti jasnejšo predstavo o tem, kako izgleda kakovostna učna ura? Pridružite se spletnemu usposabljanju s profesorjem Paulom Paceom iz Centra za okoljsko izobraževanje in raziskave Univerze na Malti.

Drugi mednarodni webinar GAIA 20:30:

KDAJ IN KJE? V torek 28. septembra med 13. in 14.30 uro, na aplikaciji ZOOM

TEMA: Kako ustvariti učno uro o biotski pestrosti za mednarodni nagradni natečaj GAIA 20:30

PREDAVATELJ: Paul Pace iz Centra za okolijsko izobraževanje in raziskave Univerze na Malti

PRIJAVA: https://www.leaf.global/…/training-creating-a-lesson-plan

PRIDRUŽITE SE WEBINARJU IN IZVEDITE VEČ!

Več informacij o kampanji GAIA, mednarodnem natečaju dobrih praks in učnih ur za mentorje, najdete na ekošolski strani: https://ekosola.si/znanje-za-gozdove-21-22/ in mednarodni spletni strani: www.leaf.global/gaia2030-biodiversity .

Na ekošolski spletni strani (https://ekosola.si/znanje-za-gozdove-21-22/) vam bodo na voljo podrobnejša navodila za sodelovanje v mednarodnem natečaju učnih ur v slovenščini, obrazec za učno uro (template) ter za navdih in v pomoč tudi povezave do že napisanih in mednarodno nagrajenih učnih ur.

KVIZ GAIA 20:30 NA VOLJO V SLOVENSKEM IN ANGLEŠKEM JEZIKU

Kako dobro poznate biotsko pestrost?

Rešite kviz in ugotovite ali poznate nekaj zanimivih dejstev o invazivnih vrstah, opraševalcih, drevesih in naravnem okolju!

Kviz vam je na voljo v slovenščini na: https://forms.gle/L5V9A3g3aM7iYKe7A

in v angleščini na: https://www.leaf.global/…/2021/9/14/online-quiz-challenge .

Delite kviz med prijatelje na Facebooku in na zabaven način ozaveščajte o problematiki biotske raznovrstnosti! Kviz lahko z učenci, dijaki in študenti rešujete tudi med poukom in tako popestrite učno, spodbudite njihovo zanimanje za tematiko in jim na zabaven način predate ključna dejstva in problematiko biotske raznovrstnosti.

X