Ekobranje za ekoživljenje v šolskem letu 2019/2020

Tudi v šolskem letu 2019/2020 so otroci v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah pridno prebirali knjige z ekološko tematiko in jih ob vodstvu mentorjev povezovali z vsakdanjimi temami. Tako je kar preko 300 ustanov sodelovalo in kljub šolanju od doma tudi uspešno zaključilo projekt Ekobranje za ekoživljenje.

Nekateri ste se res izkazali in v sklopu projekta (na podlagi različnih pravljic, kot recimo Kdo je napravil Vidku srajčico, Šivilja in škarjice, Veveriček posebne sorte in druge) izvedli daljše aktivnosti z zanimivimi vsebinami, v katere ste vključili lokalne strokovnjake s področja gozdarstva, čebelarstva … sodelovali pa so tudi starši, babice in dedki.

Pri poustvarjanju zgodbic je nastalo veliko čudovitih risbic in zanimivih izdelkov, ki so nastajali predvsem iz odpadnih materialov (gozdne živali, različna vozila, drevesa, vrečke iz starih majic), uporabljenih pa je bilo tudi veliko naravnih materialov (land art).

Nagrajene ustanove z mentorji:
Nagrajeni mentorji likovnega natečaja:

Projekt podpira Mladinska knjiga, ki bo izbrane ustanove nagradila z letno naročnino izbranih revij (Ciciban, Cici zabavnik, Moj planet, PIL, GEA). Obvestilo o prevzemu nagrade bomo mentorjem poslali po elektronski pošti.

Vsem nagrajencem in sodelujočim iskrene čestitke!

X