EKOŠOLSKI LIST – JUNIJ 2020

Šolsko leto 2019/2020 nam bo brez dvoma za vedno ostalo v spominu. 16. marca, za večino celo že 13. marca, so se povsem spremenili utečeni šolski, delovni in domači ritem. Ostali smo – doma. Kako se je vsak med nami organiziral, je bilo odvisno od vrste različnih dejavnikov. Za vse pa je bil enak izziv – spremeniti način dela in življenja. Tudi za vse v programu Ekošola.

Zavedali smo se, da ste naši mentorji in ekokoordinatorji zaposleni s prilagajanjem na novi učni proces in delo. Zato smo se trudili, da smo bili v stiku z vami in da smo vas podpirali – kot si vseskozi prizadevamo tudi sicer v programu Ekošola. Nekatera obstoječa gradiva smo prilagodili, dopolnili smo jih z novimi. Z vse večjim navajanjem na različne spletne platforme je tudi nam uspelo kar nekaj odpovedanih dogodkov prenesti na splet. Z vašo pomočjo smo izvedli webinarje o štirih temah, pri čemer nas je resnično razveselil odziv in sodelovanje. Ponosni smo tudi, da smo izvedli tudi dva zares organizacijsko in tehnično zahtevna dogodka: spletno mednarodno konferenco in državno tekmovanje v Ekokvizu za OŠ.

Hvala vsem za sodelovanje, za vse predloge in povratne informacije. V programu Ekošola že snujemo novo šolsko leto. Ne glede na to, ali bomo še kar omejeni s stiki v živo, ga bomo izvedli v tesnem sodelovanju z vami. Ker se v zadnji tretjini nismo mogli srečati, so naše želje na začetku počitnic toliko bolj iskrene.

EKOŠOLSKI LIST – JUNIJ 2020

Ekipa programa Ekošola

X