Star papir zbiram, prijatelja podpiram

Tudi v šolskem letu 2018/2019 se program Ekošola pridružuje projektu Fundacije PISMO SRCA in družbe Dinos, ki spodbuja  akcijo zbiranja odpadnega papirja.

Zbrana sredstva so namenjena za štipendije mladih, ki živijo v socialno šibkejših razmerah in se s svojo nadarjenostjo uveljavljajo na različnih področjih umetnosti, kulture, športa, okolja….
S sloganom STAR PAPIR ZBIRAM, PRIJATELJA PODPIRAM mlade, mlajše in najmlajše spodbujamo in ozaveščamo, da z aktivnim zbiranjem starega papirja pomagajo svojim vrstnikom, hkrati pa skrbijo za čistejše okolje, za ohranjanje naravnih virov ter izražajo socialni čut, solidarnost in dobrodelnost.

Vabimo Vas, da se v vseslovenski ozaveščevalno-humanitarni projekt vključi tudi vaša ustanova.

Z organiziranimi akcijami zbiranja starega papirja boste vse prihodke od prodaje starega papirja namenili Fundaciji PISMO SRCA za štipendije mladih.

Kaj prinaša projekt STAR PAPIR ZBIRAM, PRIJATELJA PODPIRAM?

 • Več zbranega starega papirja.
 • Več štipendij za socialno ogrožene mlade.
 • Možnost štipendiranja vašega učenca ali dijaka.
 • Ohranjanje naravnih virov in čistejše okolje.

 

KAKO BO POTEKALA AKCIJA?

 • Akcija poteka celo šolsko leto. Šola organizira eno ali več zbiralnih akcij odpadnega papirja. Preko družbe DINOS nameni pridobljena sredstva za štipendiranje mladih po vsej Sloveniji.
 • Ustanova izpolni prijavnico.
 • Vsi, ki se boste akciji pridružili, pokličite pred izvedbo akcije neposredno predstavnika družbe Dinosa v vaši regiji. Z njim se dogovorite za datume postavitev zabojnika na želeni lokaciji in odvoz le-tega ob koncu akcije. Predstavnika, ki odpelje zabojnik, je potrebno obvestiti, da je akcija namenjena za projekt Star papir zbiram, prijatelja podpiram.
 • Na www.pismosrca.si boste lahko spremljali količine zbranega odpadnega papirja. Kontakti Dinosovega skladišča in predstavnika so objavljeni na www.pismosrca.si.
 • Star papir lahko ustanove tudi same dostavite na najbližjo enoto družbe Dinos.
 • Vsa sredstva od vsake akcije družba Dinos nakaže na TRR Fundacije PISMO SRCA za zagotavljanje štipendij; Fundacija PISMO SRCA te podatke objavi na svoji spletni strani.
 • Vsaka ustanova, ki je v okviru tega projekta v šolskem letu 2017/2018 zbirala star papir, sme za šolsko leto 2018/2019 predlagati svojega kandidata za štipendiranje. Rok za oddajo je 30. september za tekoče leto. Pravilnik in kriteriji za dodelitev štipendij.

Prijavljeni in sodelujoči v akciji zbiranja odpadnega papirja v šolskem letu 2018/2019, lahko predlagate svojega kandidata, štipendista za naslednje šolsko leto.

 

Koncept projekta: prihodke od zbranega starega papirja bo družba Dinos nakazala na transakcijski račun Fundacije PISMO SRCA za zagotavljanje štipendij. 

Prijava za štipendijo

SKUPAJ SMO DOSLEJ PODELILI ŽE 388 ŠTIPENDIJ.

X