PROGRAM LEAF V ŠOLSKEM LETU 2020/2021

V Ekoportalu je projekt Znanje o gozdovih izbralo 123 ustanov, 103 ustanove so oddale poročilo o izvedenih aktivnostih. 20 ustanov aktivnosti zaradi COVID situacije ni izvedlo. Mentorji ste oddali 68 pisnih poročil. Glede na pisna poročila je v gozdnih dejavnostih sodelovalo 259 mentorjev ter 2805 otrok, učencev in dijakov.

Na spletni strani Exposure Slovenija (https://slovenia.exposure.co/) smo objavili 63 primerov dobrih praks (gozdnih dejavnosti) Programa LEAF na strani, ki ste nam jih posredovali mentorji. Na Exposure smo objavili tudi nagrajence likovnega natečaja Gozd, v katerem smo iz 69 ustanov prejeli kar 430 izdelkov.

23 ustanov je letos prvič končalo gozdni cikel, zato prejmejo leseno plaketo (certifikat) Programa LEAF skupaj z lesenim listom. 30 ustanov je ponovno v celoti izvedlo celotni gozdni cikel, zato prejmejo nov lesen list za svojo plaketo. 15 ustanov, si je za svoje sodelovanje prislužilo priznanje.

V sklopu Programa LEAF smo izvedli tudi akcijo sajenja dreves v kateri je sodelovalo 42 izobraževalnih ustanov.

 

Program Ekošola in podpornik Slovenski državni gozdovi vas vabijo, da se mednarodnemu Programu LEAF – Znanje o gozdovih pridružite tudi v prihodnjem letu.

X