ZAKLJUČEK PROJEKTA MLEKASTIČNO ZA ŠOLSKO LETO 2020/2021

V projektu Mlekastično je v nagradnem natečaju sodelovalo 81 izobraževalnih ustanov, 115 mentorjev ter 1368 otrok, učencev in dijakov, ki so ustvarili 178 različnih likovno-grafičnih in literarno novinarskih del.

Odkrivali ste pot belega zlata – mleka. Spoznavali slovenske pridelovalce, ki se vsak dan trudijo, da nas oskrbijo s svežim in hranljivim slovenskim mlekom in mlečnimi izdelki. Z otroki, učenci in dijaki ste raziskovali, od kod prihaja slovensko mleko, kako so organizirane slovenske kmetije, koliko mleka proizvedemo, katere mlečne izdelke poznate, kdo in kako jih proizvede ter kdo pri tem sodeluje. Obiskali ste mnogo kmetij ter spoznali krave mlekarice, ki ste jih upodabljali v najrazličnejših tehnikah.

Zahvaljujemo se vam za vse poslane prispevke, vaše sodelovanje in ustvarjalnost.

SVETOVNI DAN MLEKA – NARAVNOST MLEKASTIČEN!

Pridružili ste se nam tudi ob svetovnem dnevu mleka ter ozaveščali o pomenu uživanja mleka kot viru beljakovin in energije ter njegovem vplivu na rast in razvoj otrok.  Prispevke o obeležitvi svetovnega dne mleka smo prejeli iz 44 izobraževalnih ustanov. 20 od teh bomo nagradili s posebnimi 3D očali.

 

Posebno nagrado, za izstopajočo šolsko ali lokalno kampanjo v povezavi s svetovnim dnevom mleka pa prejme:
Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija
Mentor: Matej Zobec

Posebno nagrado, za najboljši primer dobre prakse projekta prejme:
Srednja trgovska šola ljubljana
Mentorica: Maja Fabjan

Program Ekošola in podpornik projekta Ljubljanske mlekarne d.o.o. vas vabimo, da se projektu Mlekastično in svetovnem dnevu mleka pridružite tudi v prihodnjem šolskem letu.

X