Projekt Misija: Zeleni koraki – zaključni dogodek

Projekt Misija: Zeleni koraki – 2.300 slovenskih ekošolarjev vključenih v ozaveščanje o prometu prihodnosti.

Kakšna bodo vozila in promet prihodnosti, kako bodo vplivala na naše okolje in življenje ter kakšne so naše vsakodnevne prometne navade na poti v vrtec, šolo, službo in trgovino ter kako jih izboljšati? To so glavna vprašanja, s katerimi se je v letošnjem šolskem letu ukvarjalo kar 2.300 otrok in mladostnikov v projektu Misija: Zeleni koraki.

Svoj pogled so mladi predstavili s prikazi različnih vozil in plovil v obliki maket, risb, kolažev, miselnih iger in drugih tehnik. Prikazali so tudi svojo vizijo prometa prihodnosti: leteče avtomobile, prometno pokrajino prihodnosti v kapsuli, parkirišča, spremenjena v zelenice,  skiro na sončni pogon, vzletišče za rakete in celo turistično podmornico.

Rekordno sodelovanje 2.300 otrok iz 125 ustanov

Projekt Misija: Zeleni koraki že tretje šolsko leto organizirata program Ekošola in družba BTC z namenom, da krepijo zavest in znanje mladih o trajnostnih vidikih in oblikah prometa. V projektu je letos sodelovalo rekordnih 2.300 otrok in mladostnikov iz 125 slovenskih vrtcev, osnovnih in srednih šol ter šol s prilagojenim programom. Zaključen projekta so obeležil s posebnim dogodkom v SiTi Teatru BTC, kjer so razglasili najbolj ustvarjalne likovne izdelke, domiselno tehnično-grafično ustvarjanje in raziskovalno delo o trajnostni mobilnosti.

Razstava izdelkov mladih ustvarjalcev bo na ogled do 5. julija 2019 v Dvorani A v BTC Cityju Ljubljana.

X