Ekokviz za OŠ: med 2.445 osnovnošolci izbrani regijski zmagovalci

Na šolskem tekmovanju Ekokviza za osnovne šole je 4. marca v tričlanskih ekipah tekmovalo 2.445 učencev šestih, sedmih in osmih razredov iz 120 slovenskih osnovnih ekošol.

Na državnem tekmovanju, ki bo 10. aprila na Osnovni šoli Jurija Vege Moravče, se bodo pomerili zmagovalci osmih regij in štiri dodatne ekipe: drugouvrščeni ekipi iz ljubljanske in mariborske regije ter dve ekipi z najboljšim rezultatom.

Na letošnjem Ekokvizu za OŠ so učenci odgovarjali na vprašanja o gozdu in lesu, ogljičnemu odtisu ter krožnem gospodarstvu. Na šolskem  tekmovanju se je pomerilo 238 ekip iz osrednjeslovenske regije, 217 ekip iz mariborske, 108 iz celjske, 82 iz pomurske, 96 iz novomeške, 33 iz obalne, 19 iz severnoprimorske in 22 iz gorenjske regije.

REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA
Regijski zmagovalci Ekokviza za OŠ, uvrščeni na državno tekmovanje 10. aprila:
Ekobrihtologi I. OŠ Celje 30 celjska
Ekofrajle OŠ Antona Ingoliča Sp. Polskava, PŠ Pragersko 29 mariborska
Leskovec OŠ Leskovec pri Krškem 29 novomeška
8. EKIPA OŠ Dušana Bordona Semedela Koper 30 obalna
Zagorje OŠ Zadobrova 30 osrednjeslovenska
eko 4 OŠ Puconci 28 pomurska
Ekošturci2 OŠ Šturje Ajdovščina 30 severnoprimorska
Pametne celice OŠ Železniki 23 gorenjska
SKVARČE4 OŠ Ivana Škvarče 30 osrednjeslovenska
ekoglavce OŠ Gorišnica 29 mariborska
Dobrepoljci5 JVIZ OŠ Dobrepolje 30 osrednjeslovenska
Ledinci 9 OŠ Ledina 30 osrednjeslovenska

Kdo bo največja EKOFACA, bo znano v finalnem delu letošnjega Ekokviza, ki bo 10. aprila 2020 na Osnovni šoli Jurija Vege Moravče, kjer se bo pomerilo 12 ekip: zmagovalci regij ter drugouvrščeni ekipi iz ljubljanske in mariborske regije, ter ekipi, ki sta med vsemi preostalimi dosegli drugi najboljši rezultat. Finalni Ekokviz bo potekal v dveh delih, in sicer bodo v prvem delu ekipe reševale kviz prek spletne strani, nato pa bo sledilo še ustno preverjanje poznavanja okoljskih tematik, v katerem se bodo ekipe pomerile med seboj

X