VABILO NA Spletno delavnico »KROŽNIM REŠITVAM NAPROTI«

Vabimo vas na spletno delavnico z naslovom “Krožnim rešitvam naproti”, ki jo organiziramo v sredo, 24. novembra, ob 18.00.

Na svetu bi potrebovali 1,5 Zemlje, da bi zadostila vsem našim zahtevam proizvodnje in potrošnje, v Sloveniji celo 1,75 Zemlje. Eden od odgovorov je krožno gospodarstvo oziroma kroženje snovi – sistem, ki na vsakem koraku ustvarja vire s preoblikovanjem izdelkov in storitev, kot se dogaja v naravi. V programu Ekošola Slovenija smo prve aktivnosti za spodbujanje krožnega gospodarstva uvedli že pred petimi leti, pred dvema letoma pa smo kot prvi v mednarodni mreži programa Ekošola začeli z izvajanjem učnih ur o kroženju snovi in krožnem gospodarstvu.

Z namenom, da bi spodbujali krožne rešitve in gradili krožno kulturo, smo organizirali Oblikovalski izziv – oblikujemo krožno, oblikujmo trajnostno, ki ga nadaljujejo tudi letos. Da vas pri tem čim bolj podpremo, organiziramo spletni seminar s primeri iz prakse.

Kako preprečiti prekomerno izkoriščanje naravnih virov?
Katere so rešitve, ki spodbujajo večje kroženje snovi?
Kako lahko krožnost uvajamo v šole in vsakdanje življenje?

Na delavnico se prijavite do 22. novembra na povezavi.

Vabljeni vsi, ki načrtujete aktivnosti o recikliranju odpadnih materialov, ustvarjanju iz odpadnih materialov, kroženju snovi, preprečevanju nastajanja odpadkov in zmanjševanja količin različnih vrst odpadkov in odpadnih materialov oziroma sodelujete v projektih: Krožno gospodarstvo in oblikovalski izziv, Ne zavrzi oblek – ohrani planet, Odpadkom dajemo novo življenje, Eko-paket, Hrana ni za tjavendan, Mladi poročevalci za okolje in drugih.

X