Spremenimo potovalne navade danes, ne čakajmo na jutri!

Zaključil se je projekt Misija zeleni koraki 2020/2021 v katerem je sodelovalo 1.600 mladih iz 60 ustanov.

Ali in kako lahko spreminjamo svoje potovalne navade – na poti v šolo, službo, po vsakodnevnih opravkih? Kakšen je ogljični odtis razreda, učenca, šole v prometu? Ali vemo, kako ga zmanjšati? Ali smo to pripravljeni storiti? Kakšen vpliv imajo na okolje transportne poti izdelkov, ki jih uporabljamo vsak dan? To so vprašanja, s katerimi so se v letošnjem šolskem letu ukvarjali ekošolarke in ekošolarji.

Najbolj ustvarjalne likovne izdelke, domiselne tehnično-grafično ustvarjanje in raziskovalno delo o trajnostni mobilnosti so bila nagrajena.

Izdelki mladih ustvarjalcev so do 16. julija 2021 na ogled v Dvorani A v BTC Cityju Ljubljana.

Zmagovalci projekta Misija: Zeleni koraki 2020/2021 po kategorijah
Lana, 2. letnik Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana:

»Mislim, da k izboljšanju ozračja lahko pripomore vsak od nas npr. v šolo ali službo se pelje s kolesom, gre celo peš, če je blizu svojega cilja, ali pa uporabi javni prevoz, s tem pa prihrani tudi denar. Ljudje se sploh ne zavedamo, kako s prometom uničujemo našo okolico in našo prihodnost, saj tako ne bomo mogli živeti več dolgo in bo kmalu treba uvesti nekatere spremembe. A – zakaj ne že sedaj? Zakaj bi čakali na to, da bomo v spremembe prisiljeni, ker tako ne bomo mogli več živeti?«.

X