VABLJENI NA MEDNARODNO KONFERENCO »PREHRANA, GIBANJE IN ZDRAVJE«

ZDRAVILIŠČE RADENCI V RADENCIH, četrtek 9. maj, 2019.
DOGODEK JE BREZ KOTIZACIJE ZA USTANOVE VKLJUČENE V PROGRAM EKOŠOLA.

Konferenca je namenjena koordinatorjem, mentorjem  in vsem, ki jih zanima zdrava in varna prehrana,  gibanje, šolski vrtovi, odgovorno prehranjevanje, zmanjševanje količin zavržene hrane, Konferenca je namenjena vsem ustanovam, od vrtca do fakultete.

Na konferenci bodo predstavljeni primeri dobre prakse o aktivnostih in dejavnostih, s katerimi spodbujamo razmišljanje o zavrženi hrani in prehranjevanju. Kaj omogoča spodbudno učno okolje, katera znanja so trajna? Kako pri dijakih spodbuditi radovednost in povezovanje med stroko in življenjem?  Kaj pomeni zdrav in uravnotežen obrok? S kakšnimi ukrepi lahko zmanjšamo količine sladkorja v obroku, s kakšnimi ovirami se lahko srečujemo v procesu spreminjanja prehrane v šoli in vrtcu? Kako slediti predpisom in hkrati ponuditi otroku nekaj, kar bo zdravo in bo dejansko tudi pojedel?

Primeri dobre prakse bodo predstavljeni v osmih sekcijah, ki so razdeljeni v  kategorije: vrtci, osnovna in srednja šola.

Celoten program lahko preverite TUKAJ.

Na konferenco se prijavite preko spletne prijavnice. Rok za prijavo je 20. april 2019 – preko spletne aplikacije na povezavi:  https://ekosola.wufoo.com/forms/w10kkssd03rgi5m/

Udeležba je za ustanove vključene v program Ekošola brezplačna.  Za ostale udeležence je kotizacija za slušatelje 100€ (brez DDV).

Vljudno vabljeni!

X