Zmagovalci 2. oblikovalskega izziva programa Ekošola: oblikujmo trajnostno, oblikujmo krožno

Krožno snovanje, oblikovanje in izdelava je zahtevna naloga, saj s tem iščemo, snujemo in oblikujemo rešitve, ki presegajo ustaljene in uveljavljene okvirje. Med letošnjimi predlogi smo izbrali štiri skupine, ki so se posebej izkazale, nekatere zaradi načina dela, druge sodelovanja mentorjev in seveda tudi končnega izdelka.
Zmagovalni projekti 2. oblikovalskega izziva so:
Ustanova Mentor Ime in priimek avtorja Naslov, projekt
Fakulteta za dizajn Matea Benedetti, Lidija Rotar, Damjana Celcar Aleksandra Lazić, Nadja Arhar, Marija Stajkovska, Manca Udovič, Neža Vetrih, Eva Glavan Unikatna oblačila iz odsluženih moških oblek
OŠ Notranjski odred Cerknica Nina Mišič 5.c razred Ponovna uporaba in predelava papija, lesenih palet in drugih izdelkov
OŠ Kidričevo Olga Babšek 6. – 9. razred Naslonjač in mizica ter drugi novi izdelki
Vrtec Pobrežje Maribor Jelka Tršavec Skupina balončki in skupina mehurčki, 37 otrok Izdelava recikliranega papirja

Oblikovalski izziv smo v programu Ekošola organizirali v sklopu izobraževanja o krožnosti in krožnem gospodarstvu. Da se tega lotimo, terja veliko priprav, učenja, raziskovanja, razumevanja. Zato smo toliko bolj veseli, da se malce »bolj trdih orehov« lotevate tudi mentorji mlajših učencev in otrok.

Vsem sodelujočim iskrene čestitke za sodelovanje, nagrajence bomo o nagradah obvestili po e-pošti.

Nadaljujemo v šolskem letu 2022/2023  – Krožnost je naša priložnost

S krožnim izobraževanjem in oblikovalskim izzivom bomo nadaljevali v naslednjem šolskem letu. Pripravljamo dopolnjeno gradivo v priročniku in nove primere slovenskih ter mednarodnih krožnih praks. Prva delavnica za mentorje je načrtovana že prvi teden oktobra, na njej pa bodo sodelovali predstavniki posebne organizacije. Več informacij  bomo razkrili proti koncu počitnic.

X