ZNANI ZMAGOVALCI PROJEKTA MISIJA: ZELENI KORAKI 2022/2023

Znani so zmagovalci projekta Misija: Zeleni koraki.

31. marca se je zaključil nagradni natečaj dveh misij: Kako zeleni so moji in naši koraki? in Kako zmanjšujemo izpuste CO2 v prometu? Letos je v projektu sodelovalo 1.852 otrok, učencev in dijakov iz 61 slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol, pa tudi študentov. Med izdelki, ki smo jih prejeli, so maskota peško Oskar, maketa – čisto mesto, likovni izdelki z naslovom Kako pa ti potuješ?, različni video posnetki na temo trajnostne mobilnosti in izpustov ogljikovega dioksida.

Zaključna prireditev, na kateri bomo slavnostno razglasili rezultate projekta ter podelili nagrade in priznanja za najbolj ustvarjalne, domiselne in zanimive izdelke, bo potekala v torek, 6. junija 2023, ob 11.oo v SiTi Teatru BTC (Kongresna dvorana Mercurius, Šmartinska 152, Ljubljana).

Izdelke mladih ustvarjalcev si bo do konca junija 2023 možno ogledati v kleti Dvorane A v BTC Cityju Ljubljana.

Zmagovalci projekta Misija: Zeleni koraki 2022/2023 po kategorijah:
Video prispevki:

Zgibanka:

POZOR! Misija: Zeleni koraki se nadaljuje med počitnicami

Ne pozabimo na okolju prijazne potovalne navade. Da bomo svoje znanje in navade prenesli tudi v počitniške dni, razpisujemo nagradni natečaj:

👉🏻Moj počitniški dnevnik za zeleni promet: beležite, kako ste preusmerili svoje potovalne navade (kako bi lahko potovali in kako ste potovali okolju bolj prijazno)

👉🏻Mladi poročevalci med počitnicami potujejo zeleno: pisni, foto in video prispevki o okolju prijaznih poteh in potovanjih med počitnicami.

Prispevke zbiramo do 10. septembra 2023. Izbor in razglasitev naj aktivnosti: konec septembra 2023.

X