Vrtec Mengeš se predstavi na sejmu Altermed

Vrtec Mengeš je vključen v program Ekošola, ki je med drugim namenjen promociji zdravja, s poudarkom na izbiri zdravega načina življenjskega sloga in kakovosti življenja.

Naš vrtec je že tradicionalno vključen  v projekt Altermed in tudi letos smo naš  primer dobre prakse predstavili na sejmu v Celju.

Pri vzgojno pedagoškem delu dajemo velik poudarek gibanju in zdravemu načinu prehranjevanja,  zato smo bili letos še posebej veseli, saj je projekt Altermed s svojo tematiko združeval ravno to dvoje.

Z otroki, starši in strokovnimi delavci vrtca smo na podlagi inovativnosti, eksperimentiranja in sprotnega izvajanja ter preverjanja v praksi  sestavili  knjižico idej. Knjižica  zajema bogastvo znanja  različnih gibalnih vaj in iger, ki vključujejo preproste rekvizite, kot so časopisni papir, karton, odpadna embalaža –  s tem smo dokazali, da za zabavno in kvalitetno gibanje ne potrebujemo veliko.

Podali pa smo se tudi v skupno raziskovanje in pripravo zdravih sadno-zelenjavnih  napitkov ter zdravih prigrizkov, pri katerih smo uspešno sodelovali z našim kuharjem in kuharicami. Veseli smo, ker smo letošnji projekt obogatili tudi z našo maskoto, ki smo jo poimenovali »Gibko Napitko«, katera krasi prvo stran naše knjige.

Naj bo zdrav način življenja pot vseh nas!

 

Pripravila: Nina Štrukelj

X