Konferenca koordinatorjev za OŠ, SŠ in fakultete 2022/2023: predstavitve in fotografije

Kar 308 koordinatorjev, vodij projektov in mentorjev iz osnovnih in srednjih šol, centrov za usposabljanje, delo in varstvo, dijaških domov in fakultet se je zbralo 30. avgusta v Čatežu, na 2. dnevu letne konference programa Ekošola.

Podelili smo na nagrade za projekte v preteklem letu, predstavili program dela, večletne in nove projekte, dobre prakse in gostili zanimiva predavatelja. Zeleno zastavo je prvič prejelo 12 osnovnih in srednjih šol ter fakultet. Predstavitve so na voljo na spodnjih povezavah, vabimo vas tudi k ogledu foto utrinkov.

V uvodnem delu  Uvodoma smo podelili priznanja in nagrade za uspešno delo v šolskem letu 2021/2022 za projekte: LEAF – Znanje o gozdovih, Odpadkom dajemo novo življenje, Mlekastično! Izberem domače, Šolska VRTilnica, Ekobranje za ekoživljenje, Oblikovalski izziv, Mladi poročevalci za okolje, GLOBE in Likovni natečaj za kreativne izdelke.

Program dela in predstavitev projektov za novo šolsko leto 2022/2023 so popestrile dobre prakse in pedagoške delavnice, ki so jih v sliki in besedi ponazorili koordinatorji in mentorji s posameznih ustanov na odru in na stojnicah.

Povezave na predavanja – gostje:

Povezave na predstavitve:

Program dela in projekti 2022/2023 – sklop 1: Zmanjševanje količine odpadkov in krožno gospodarstvo

Sklop 2:

Sklop 3:

Sklop 4:

Sklop 5 – mednarodni projekti:

Predstavitveni videi:

ZELENI PINGVIN – družbena in tehnološka inovacija

Na konferenci je bil predstavljen projekt Zeleni pingvin, ki je namenjen izobraževanju mladih o zmanjševanju ogljične emisije, kako uporabljati manj virov energije. Projekt temelji na pametnih digitalnih tehnologijah za spremljanje podatkov porabe virov energije, ki se jih nato predstavi otrokom skozi igro na preprost in razumljiv način.

V okviru projekta bo postavljena aplikacija oz. platforma, v kateri bodo mladi preko nalog različnih težavnostnih stopenj spoznavali kaj povzroča ogljični odtis, in kaj lahko sami naredijo za izboljšanje obstoječega stanja.

Zeleno zastavo za šolsko leto 2021/2022 je prvič prejelo 9 osnovnih in srednjih šol ter 3 fakultete, ki so se tako pridružili naši vse večji mreži.

Več: Podelitev Zelenih zastav za šolsko leto 2021/2022

Koordinatorji za vrtce so se zbrali na konferenci v ponedeljek, 29. avgusta. Več na POVEZAVI.

X