Mladi poročevalci za okolje: izbrani najboljši prispevki za 2021/2022

V letošnjem šolskem letu se je število slovenskih mladih poročevalcev povečalo, prevladovali so pisni in video prispevki. Kdo so avtorji izbranih prispevkov?

Čeprav je bilo delo v iztekajočem se šolskem letu še vedno omejeno, so mladi poročevalci spremljali in predstavljali številne dogodke v šoli ali v domačem kraju ter iskali odgovore na enostavne in zapletene okoljske izzive. Najbolj pogosto so jih predstavljali v intervjujih, reportažah in komentarjih.

Najboljši prispevki MPO za šolsko leto 2021/2022 so:

Podelitev nagrad bo na Konferenci koordinatorjev programa Ekošola v Čatežu, 30. avgusta 2022, mentorje bomo obvestili prek e-pošte.

Nekateri prispevki mladih poročevalcev so bili nagrajeni že v drugih projektih, na primer: ZAKLJUČEK PROJEKTA HRANA NI ZA TJAVENDAN 2021/2022 – Ekošola.

Posebej razveseljivo je dejstvo, da je vse več prispevkov objavljenih na spletnih straneh in glasilih šole, v lokalnih ali regionalnih medijih. S tem mladi poročevalci uresničujejo poslanstvo – okolju dajejo glas!

Na kaj smo ponosni v letošnjem letu?

Še namig za poletno-počitniške dni: mladi poročevalci za okolje so tudi počitniški poročevalci – veliko zanimivih tem najdejo na morju, v hribih, kolesarjenju, koncertih …

X