OŠ I Murska Sobota – Mladinski protest proti podnebnim spremembam

V petek, 15. marca 2019, so mladi po celem svetu združili moči in s protestom pritisnili na politike, da s konkretnimi dejanji zaustavijo nevarno segrevanje planeta.

Povod za to gibanje, ki se je začelo lani, je bila 15-letna Greta Thunberg, ki je ob petkih nehala hoditi v šolo in namesto tega protestirala pred švedskim parlamentom, da bi vplivala na podnebno politiko Švedske.

Mladinski protesti proti podnebnim spremembam so tako bili napovedani v več kot 100 državah sveta, tudi v nekaj mestih po Sloveniji, največji v Ljubljani.

K protestu ni nagovarjala nobena velika organizacija, stranka ali podpornik, samoiniciativno so jo organizirali dijaki, študenti in učitelji pa tudi osnovnošolci na Osnovni šoli I Murska Sobota.

Na OŠ I Murska Sobota smo dokazali, da premoremo veliko okoljsko ozaveščenih mladih. Svojo zaskrbljenost, neravnodušnost in podporo našemu planetu so učenci III. triade pokazali z zelenimi oblačili, izdelanimi plakati in transparenti, ki so jih postavili na ogled v avli naše šole. Vse skupaj pa so ujeli v fotografski objektiv.

 

Pripravila: Andreja Strašek

X