ŠOLSKA VRTILNICA – NAGRAJENCI PROJEKTA V ŠOLSKEM LETU 2022/2023

Šolski vrtovi so lahko koristen in učinkovit način uporabe šolskega dvorišča in zanimiva učilnica. Z njimi lahko povežemo učence z naravo, ki je glavni vir njihove prehrane, jih naučimo osnov vrtnarjenja in spretnosti ter znanja. Predstavljajo interdisciplinarni pristop več predmetov: matematika, naravoslovje, umetnost, športna vzgoja. S šolskimi vrtovi lahko dosežemo več izobraževalnih ciljev, vključno z vzgajanjem učencev za odgovornost do okolja, odgovornost do rastlin, odgovornost do živali, povezanih z vrtom, ter tudi na zdrav način življenja.

Aprila so ustanove, ki so izbrale temo okolica šole/vrtca ali izbrale projekt Šolska VRTilnica, prejele paket semen, ki jih je podarila Semenarna Ljubljana. Kaj vse je zrastlo iz semen, si lahko ogledate v posebni številki Ekošolskega lista. Vabimo vas, da si ogledate fotografije vrtov. Prepričani smo, da vas bodo navdihnile, da tudi v vaši ustanovi poskrbite za vrt, ga prenovite, obogatite ali prepoznate kakšno praktično rešitev.

Nagradni natečaj je letos potekal v dveh kategorijah: Šolski vrt skozi fotografijo in kam gre naš pridelek, kjer ste prikazali, kako porabite pridelek s šolskega vrta (kaj ste skuhali, spekli, kako ste uporabili zelišča …).

Nagrade in priznanja bomo podelili na posebnem dogodku, 26. septembra 2023 v Hiši EU Hiša EU (Dunajska cesta 20, Ljubljana). O uri podelitve vas bomo obvestili v začetku septembra.

Seznam nagrajenih ustanov po kategorijah:
X