V SITI TEATRU RAZGLAŠENI ZMAGOVALCI PROJEKTA MISIJA: ZELENI KORAKI 2022/2023

1.852 slovenskih ekošolarjev za trajnostno mobilnost: smo ozaveščeni, a še nismo dovolj trajnostni.

6. junija 2023 – danes se je s podelitvijo nagrad zaključil ozaveščevalni projekt Misija: Zeleni koraki, ki med slovenskimi otroki, učenci, dijaki in študenti spodbuja zeleni promet in bolj trajnostne potovalne navade. V sedmih letih je bilo v projekt neposredno vključenih kar 15.000 otrok iz cele Slovenije, ki so kot rezultat učenja, raziskovanja in ozaveščanja o trajnostni mobilnost pripravili ankete, razstave, likovne in grafične izdelke, literarna in dramska dela, skulpture, fotoreportaže in video prispevke.

Dijakinje iz Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec so izvedle anketo o trajnostni mobilnosti in dobili naslednje odgovore: 74% dijakov se v šolo pripelje z avtobusom, 14% se jih pripelje z avtom, 8% pa jih pride peš. Več kot polovica tistih, ki se pripeljejo z avtom, v njem niso sami.

Letos je v projektu sodelovalo 1.852 otrok, učencev in dijakov iz 61 slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol, pa tudi študentov. Med izdelki, ki smo jih prejeli, so maskota peško Oskar, maketa – čisto mesto, likovni izdelki z naslovom Kako pa ti potuješ?, različni video posnetki na temo trajnostne mobilnosti in izpustov ogljikovega dioksida.

Izdelke mladih ustvarjalcev si bo mogoče ogledati v kleti Dvorane A v BTC Cityju Ljubljana.

Zmagovalci projekta Misija: Zeleni koraki 2022/2023 po kategorijah:
POZOR! Misija: Zeleni koraki se nadaljuje med počitnicami

Ne pozabimo na okolju prijazne potovalne navade. Da bomo svoje znanje in navade prenesli tudi v počitniške dni, razpisujemo nagradni natečaj:

👉🏻Moj počitniški dnevnik za zeleni promet: beležite, kako ste preusmerili svoje potovalne navade (kako bi lahko potovali in kako ste potovali okolju bolj prijazno)

👉🏻Mladi poročevalci med počitnicami potujejo zeleno: pisni, foto in video prispevki o okolju prijaznih poteh in potovanjih med počitnicami.

Prispevke zbiramo do 10. septembra 2023. Izbor in razglasitev naj aktivnosti: konec septembra 2023.

X