Zeleni pingvin predstavljen na srečanju programa GLOBE

22. novembra 2023 smo organizirali spletno strokovno delavnico mednarodnega programa GLOBE, na kateri smo predstavili tudi projekt Zeleni pingvin.

V uvodnem delu je udeležence nagovoril predstavnik Ameriške ambasade v Sloveniji, Onejin Wu, ki je izpostavil pomembnost sodelovanja Ameriške ambasade in programa Ekošola in izrazil navdušenje nad vedno večjim interesom za izvajanje aktivnosti v sklopu programa GLOBE.

Na srečanju smo predstavili program, njegova področja in protokole, izpostavili možnosti mednarodnega povezovanja in letošnji novosti – kako postati GLOBE šola in kako sodelovati na GLOBE igrah.

Prisluhnili smo tudi primerom dobrih praks, s katerimi so GLOBE učitelji želeli navdušiti udeležence, da se tudi oni priključijo kateri od mednarodnih kampanj.

Srečanje smo obogatili s predavanjem mag. Mojce Dolinar, direktorice Urada za meteorologijo, hidrologijo in oceanografijo, ki je predstavila Podnebje in podnebne spremembe. Tema je tesno povezana z letošnjo GLOBE temo leta: Leto podnebja in ogljika.

Ob zaključku srečanja je bil predstavljen tudi projekt Zeleni pingvin, mednarodni projekt, v okviru katerega se pripravlja izobraževalna aplikacija, ki bo na voljo ob zaključku šolskega leta. Aplikacija bo ponujala gradiva za področja Ogljični odtis, Podnebne spremembe, Energija, Voda, Odpadki, Promet. Pri vsaki temi bo na voljo tudi kviz za preverjanje znanja, na voljo pa bodo tudi nabori različnih aktivnosti, s pomočjo katerih se bodo mladi izobraževali na področju ogljičnega odtisa z namenom, da bodo razumeli, s katerimi dejavnostmi povzročamo ogljični odtis in vedeli, kako lahko vsak posameznik pripomore k znižanju le-tega.

PROGRAM

DOSTOPNA GRADIVA:

 

X