dobrodošli v novem šolskem letu 2020/2021!

Upamo, da ste počitniške dni preživeli sproščeno in da  stopate v novo šolsko leto polni zagona in z novimi vsebinami. V programu Ekošola upamo, da bo novo šolsko leto vendarle potekalo tako, kot si večina od nas želi. Čim več v stiku, in na varni razdalji. Polni zagona in novih vsebin smo tudi v programu Ekošola, k čemur nas vsako leto znova spodbuja prav vaše sodelovanje in delo z mladimi. Zato si vsako leto prizadevamo, da vam ponudimo nove vsebine, spodbujamo in podpremo pri vašem delu.

Novosti
  • Projekt Ekošola meri odtis CO2, smo nadgradili s Kalkulatorjem CO2 s katerim boste lahko merili ogljični odtis razreda ali cele šole.
  • Z roko v roki za okoljsko izobraževanje je namenjen izmenjavi dobrih praks ali učnih ur o podnebnih spremembah in drugih okoljskih temah slovenskih in ameriških šol.
  • Mlekastično! Izberem domače – pot mleka od kmetije do kozarca, ki je namenjen spoznavanju slovenskega mleka, lokalne samooskrbe z mlekom ter o skrbi za živali.
  • Ne zavrzi oblek, ohrani planet! – odgovorno ravnanje z rabljenimi oblačili.

Program dela 2020/2021 je na voljo na spletni strani  https://ekosola.si/program-dela-2020-2021/;

Opisi projektov so na voljo v prvi številki novičnika Ekošolski list https://ekosola.si/ekosolski-list-spletno-glasilo-programa-ekosola/ in na spletni strani https://ekosola.si/projekti-2020-2021/

 

Konferenca koordinatorjev programa Ekošola 

Prijavite se do 4. septembra prek spletnega obrazca https://ekosola.wufoo.com/forms/m1si16oj0ucnvzn/.

Kot vsako leto, si tudi letos želimo, da se srečamo na Konferenci programa Ekošola v ponedeljek, 28. septembra 2020. Vabimo vas, da se nam pridružite na konferenci, na kateri boste izvedeli novosti za novo šolsko leto.

 

Hvala, ker ste soustvarjali dosedanji program Ekošola ter za vaše sodelovanje, zamisli in predloge tudi v šolskem letu 2020/2021.

V imenu ekipe programa Ekošola vam želimo prijeten začetek novega šolskega leta in uspešno izvedbo zastavljenih okoljskih aktivnosti.

Veseli bomo vaših razmišljanj, pobud in predlogov – tako bomo rastli in gradili boljšo skupnost tudi v prihodnje.

X