POSNETEK, PREDSTAVITVE IN GRADIVO SPLETNEGA SEMINARJA »IZ ČESA SO IZDELANI?

Izdelki in surovine v vsakdanjem življenju – življenjski cikel izdelkov«  
3. novembra smo v sklopu projekta E-SPACE: Ekošola spodbuja krožno gospodarstvo organizirali spletni seminar, na katerem smo izpostavili vprašanja o okoljskem vplivu izdelkov v našem življenju, poudarili pomen mineralov in rud, iz katerih so izdelani izdelki in predstavili učne ure iz priročnika E-SPACE.

Prof. dr. Gregor Radonjič iz Ekonomsko-poslovne fakultete Maribor je predstavil pomen celovitega pristopa in pogleda na okoljski vpliv vseh faz v življenjskem ciklu izdelkov. Svoje dolgoletno delo in izkušnje s področja analiziranja življenjskega cikla izdelkov je povezal z učnimi urami in delovnimi listi iz priročnika E-SPACE: Ekošola spodbuja krožno gospodarstvo. Dr. Petra Vrhovnik iz Zavoda za Gradbeništvo Slovenije pa je predstavila didaktični kovček in spletno igro BRIEFCASE, s katerim povezujemo minerale in rude z izdelki iz vsakdanjega življenja. Kovčka si je mogoče tudi izposoditi.

 

Celoten posnetek je na voljo TUKAJ, predstavitve pa na povezavah:

OBRAZEC za poročilo o izvajanju učnih ur iz priročnika E-SPACE je na voljo na spletni strani projekta E-SPACE: Ekošola spodbuja krožno gospodarstvo na TEJ POVEZAVI.

X