MEDNARODNA SPLETNA KONFERENCA GOZD – NAŠ VSEŽIVLJENJSKI UČITELJ (ForLife)

29., 30. in 31. maja 2023 smo v popoldanskem delu dneva izvedli 3-dnevno spletno mednarodno konferenco v okviru našega Erasmus+ projekta Gozd – naš vseživljenjski učitelj.

Konferenca je bila organizirana z namenom združiti vzgojitelje in učitelje iz različnih koncev sveta, da bi razpravljali in izmenjali svoje izkušnje in najboljše prakse v povezavi z gozdovi in gozdno pedagogiko. Skozi konferenco smo raziskovali različne vidike gozdne pedagogike, vključno z njenimi prednostmi, izzivi in ​​priložnostmi. Ogledali smo si tudi vlogo tehnologije v gozdnem izobraževanju in kako jo lahko uporabimo med učno prakso.

Spletno srečanje je zaokrožilo delo vzgojiteljev in učiteljev v času projekta, saj so ob zaključku z ostalimi delili izvedene aktivnosti in nova znanja. Prisluhnili smo lahko predavanjem iz Slovenije, Srbije, Italije in Hrvaške. Primere dobrih praks pa sta obogatila predavatelja Brian A. Campbell (NASA), ki je predstavil globalno kampanjo Trees around the word, in Lenka Kleger (GLOBE), ki je predstavila spomladansko kampanjo Tree phenological monitoring.

Vsi se zavedamo velikega pomena narave in kritične vloge, ki jo imajo gozdovi pri ohranjanju življenja na našem planetu. Bolj kot kdaj koli prej je pomembno, da sodelujemo v razpravah in zamislih, ki nam bodo pomagale razumeti vrednost gozdov in kako jih lahko uporabimo kot orodje za poučevanje in učenje.

Vabimo vas, da si ogledate posnetke vseh treh srečanj in predstavitve predavateljev ter zbornik prispevkov.

Naj gradivo služi kot platforma za ideje, kako lahko aktivnosti v gozdu in gozdno pedagogiko vključimo v naše prakse poučevanja.

Povezave do posnetkov:
Predstavitve:

Povezava do zbornika: ZBORNIK mednarodne konference Gozd – naš vseživljenjski učitelj 

X