»Z lokalno pridelano hrano in gibanjem do zdravega življenjskega sloga« 8. do 10. junija 2020
PROGRAM KONFERENCE
STROKOVNI PRISPEVKI:
| »Local food and educational activities in Estonian Eco-Echools« (Lokalno pridelana hrana in izobraževalne aktivnosti v estonskih šolah); Eeva Kirsipuu, nacionalna koordinatorka programa Ekošola, Estonija |
| “Klimatska akcija – odgovorna ishrana” (Klimatska akcija – odgovorna prehrana); prof. dr Anđelka Mihajlov, Ambasadori održivog razvoja i životne sredine in Biljana Knežević, Eko-škola “Desanka Maksimović”, Beograd, Srbija |
| »Veliki lov na biljke i biološka raznolikost u hrvatskim Ekoškolama« (Veliki lov na rastline in biotska raznovrstnost v hrvaških ekošolah); Anita Šetić, vodja programa Ekoškole, Udruga Lijepa Naša, Hrvaška |
| Pomen človeške mikrobiote ter kaj lahko vpliva na njeno ravnovesje; prof. dr. Jana Ambrožič Dolinšek, Fakulteta za naravoslovje in matematiko UM |
| Gibanje; doc. dr. Črtomir Matejek, PeF Maribor |
| Vključevanje projekta Tradicionalni slovenski zajtrk v pedagoški proces; doc. dr. Stojan Kostanjevec, PeF Ljubljana |
| Vsaka pot se začne s prvim korakom – pohodništvo na OŠ borcev za severno mejo Maribor – mag. Barbara Škrbić, OŠ borcev za severno mejo |
| Zajtrk nekoliko drugače – Nika Cebin, Gimnazija Ledina |
| Od buč do izdelkov iz bučnih semen – Andreja Fekonja, Vrtec Gorišnica |
| Eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran – Irena Frelih, Vrtec Bled |
| Gozdni dan – Anja Žele, Vrtec Antona Medveda Kamnik |
| Jesenski živ žav, da ostal bom zdrav – Polonca Bolčina, Vrtec Bled |
| Joga za otroke v vsakdanjem življenju – Tina Obrulj, Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona |
| Zdravo živim, ko okolje doživim – Klavdija Zajec Bobnar, VVZ Kekec Grosuplje |
| Kdor na talnih igrah se igra, ta vedno zabavo ima – Simona Rauter, JZ Vrtec Zreče |
| »I kukuruz može biti zdrav« (Tudi koruza je lahko zdrava) – Dijana Fučko i Gabrijela Barat, Dječi vrtić Maslačak Mursko Središće |
| Kompostiranje v vrtcu – Helena Virant, Vrtec Antona Medveda Kamnik |
| Koruzni dnevi v vrtcu – Andreja Podgorelec, Enota vrtca pri OŠ Franceta Prešerna Črenšovci |
| Lahkih nog naokrog – pohodništvo – Petra Šegula, Vrtec Gorišnica |
| Lokalna in domača hrana za zdrav življenjski slog naših najmlajših – Tanja Krajnc, Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona |
| Mala kraška gmajna s skalnjakom in visoka zelenjavna greda – Gabrijela Kocjančič, Vrtec Sežana |
| Jemo zdravo zato, da bomo imeli mišice– Andreja Šmid, Vrtec Tržič |
| Od koruze do kruha – Nuša Jug, Vrtec Šentjur |
| Od pšeničke do potičke – Nikolina Lonec, OŠ Dušana Flisa Hoče, Vrtec Sonček Rogoza |
| Sestavine zdravih otroških trebuščkov v vrtcu – Katarina Režonja, Vrtec Murska Sobota |
| Spodbujanje k umivanju sadja pri najmlajših otrocih – Ana Gerčar, OŠ Jurija Vege Moravče, VVE Vojke Napokoj Moravče |
| Tradicionalni slovenski zajtrk v skupini Sovice – Renata Hozjan, Vrtec Murska Sobota |
| Da zdravo živimo, sami poskrbimo – Katja Šturm Kovačič, Vrtec pri OŠ Dušana Muniha Most na Soči |
| Za zdravo življenje, polžki jemo tudi zelenjavo – Simona Rus, VVZ Kekec Grosuplje |
| Živimo zdravo z gibanjem in naravo – Sabina Senčar, Tadeja Moleh, Vrtec Radenski Mehurčki |
| Kuhajmo skupaj – Anica Pajer, GRM Novo mesto, SŠ za gostinstvo in turizem |
| Znanje o lipidih omogoča trajnostne rešitve – Goran Pešić, ŠC Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija |
| Preko krožka Zdravko do zdravih življenjskih navad – Maja Fabjan, Srednja trgovska šola Ljubljana |
| Kruh z drožmi – Viktorija Pirš, Gimnazija in SŠ Rudolfa Maistra |
| Z vodenjem skozi kraj predajamo znanje o regionalnih posebnostih – Elvira Štumpf, SŠ za gostinstvo in turizem Radenci |
| Avtonomni domači vrt – Gregor Rakef, ŠC PET |
| Povezava med barvo in vrednostjo železa v zelenjavi – Sanja Cvar, II. Gimnazija Maribor |
| Kako preprečevati kasnejše zdravstvene težave zaradi sedenja pred računalnikom? – Tanja Jerič – ŠC Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija |
| Priložnost zelenih poklicev – Mojca Okršlar, Srednja šola Domžale |

