»Z lokalno pridelano hrano in gibanjem do zdravega življenjskega sloga« 8. do 10. junija 2020
PROGRAM KONFERENCE
STROKOVNI PRISPEVKI:
»Local food and educational activities in Estonian Eco-Echools« (Lokalno pridelana hrana in izobraževalne aktivnosti v estonskih šolah); Eeva Kirsipuu, nacionalna koordinatorka programa Ekošola, Estonija |
“Klimatska akcija – odgovorna ishrana” (Klimatska akcija – odgovorna prehrana); prof. dr Anđelka Mihajlov, Ambasadori održivog razvoja i životne sredine in Biljana Knežević, Eko-škola “Desanka Maksimović”, Beograd, Srbija |
»Veliki lov na biljke i biološka raznolikost u hrvatskim Ekoškolama« (Veliki lov na rastline in biotska raznovrstnost v hrvaških ekošolah); Anita Šetić, vodja programa Ekoškole, Udruga Lijepa Naša, Hrvaška |
Pomen človeške mikrobiote ter kaj lahko vpliva na njeno ravnovesje; prof. dr. Jana Ambrožič Dolinšek, Fakulteta za naravoslovje in matematiko UM |
Gibanje; doc. dr. Črtomir Matejek, PeF Maribor |
Vključevanje projekta Tradicionalni slovenski zajtrk v pedagoški proces; doc. dr. Stojan Kostanjevec, PeF Ljubljana |
Vsaka pot se začne s prvim korakom – pohodništvo na OŠ borcev za severno mejo Maribor – mag. Barbara Škrbić, OŠ borcev za severno mejo |
Zajtrk nekoliko drugače – Nika Cebin, Gimnazija Ledina |
Od buč do izdelkov iz bučnih semen – Andreja Fekonja, Vrtec Gorišnica |
Eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran – Irena Frelih, Vrtec Bled |
Gozdni dan – Anja Žele, Vrtec Antona Medveda Kamnik |
Jesenski živ žav, da ostal bom zdrav – Polonca Bolčina, Vrtec Bled |
Joga za otroke v vsakdanjem življenju – Tina Obrulj, Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona |
Zdravo živim, ko okolje doživim – Klavdija Zajec Bobnar, VVZ Kekec Grosuplje |
Kdor na talnih igrah se igra, ta vedno zabavo ima – Simona Rauter, JZ Vrtec Zreče |
»I kukuruz može biti zdrav« (Tudi koruza je lahko zdrava) – Dijana Fučko i Gabrijela Barat, Dječi vrtić Maslačak Mursko Središće |
Kompostiranje v vrtcu – Helena Virant, Vrtec Antona Medveda Kamnik |
Koruzni dnevi v vrtcu – Andreja Podgorelec, Enota vrtca pri OŠ Franceta Prešerna Črenšovci |
Lahkih nog naokrog – pohodništvo – Petra Šegula, Vrtec Gorišnica |
Lokalna in domača hrana za zdrav življenjski slog naših najmlajših – Tanja Krajnc, Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona |
Mala kraška gmajna s skalnjakom in visoka zelenjavna greda – Gabrijela Kocjančič, Vrtec Sežana |
Jemo zdravo zato, da bomo imeli mišice– Andreja Šmid, Vrtec Tržič |
Od koruze do kruha – Nuša Jug, Vrtec Šentjur |
Od pšeničke do potičke – Nikolina Lonec, OŠ Dušana Flisa Hoče, Vrtec Sonček Rogoza |
Sestavine zdravih otroških trebuščkov v vrtcu – Katarina Režonja, Vrtec Murska Sobota |
Spodbujanje k umivanju sadja pri najmlajših otrocih – Ana Gerčar, OŠ Jurija Vege Moravče, VVE Vojke Napokoj Moravče |
Tradicionalni slovenski zajtrk v skupini Sovice – Renata Hozjan, Vrtec Murska Sobota |
Da zdravo živimo, sami poskrbimo – Katja Šturm Kovačič, Vrtec pri OŠ Dušana Muniha Most na Soči |
Za zdravo življenje, polžki jemo tudi zelenjavo – Simona Rus, VVZ Kekec Grosuplje |
Živimo zdravo z gibanjem in naravo – Sabina Senčar, Tadeja Moleh, Vrtec Radenski Mehurčki |
Kuhajmo skupaj – Anica Pajer, GRM Novo mesto, SŠ za gostinstvo in turizem |
Znanje o lipidih omogoča trajnostne rešitve – Goran Pešić, ŠC Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija |
Preko krožka Zdravko do zdravih življenjskih navad – Maja Fabjan, Srednja trgovska šola Ljubljana |
Kruh z drožmi – Viktorija Pirš, Gimnazija in SŠ Rudolfa Maistra |
Z vodenjem skozi kraj predajamo znanje o regionalnih posebnostih – Elvira Štumpf, SŠ za gostinstvo in turizem Radenci |
Avtonomni domači vrt – Gregor Rakef, ŠC PET |
Povezava med barvo in vrednostjo železa v zelenjavi – Sanja Cvar, II. Gimnazija Maribor |
Kako preprečevati kasnejše zdravstvene težave zaradi sedenja pred računalnikom? – Tanja Jerič – ŠC Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija |
Priložnost zelenih poklicev – Mojca Okršlar, Srednja šola Domžale |